Voiko remontointiin kyllästyä. Voihan siihen niin kuin mihin tahansa liialliseen tekemiseen. Puhun kokemuksesta.
Korona-aikana remontointi on noussut suureen suosioon. Kun esimerkiksi matkustamaan ei ole päässyt, on aikaa ja varoja säästynyt oma kodin laittoon. Remontointi on ollut niin suosittua, että joistakin tarvikkeista on saattanut olla rautakaupoissa jopa pulaa. Koko kevät on uutisoitu puutavaran kallistumisesta. Koko maailma remontoi ja rakentaa. Tänä kesänäkin lukemattomissa Suomen kodeissa kuuluu vasaran pauke ja sirkkeli soi.
On jopa hupaisaa katsoa, kuinka helposti television remonttiohjelmissa työ käy kuin tanssi. Kaikkihan on valmista tunnissa! Ohjelmissa ei näytetä talon tai asunnon omistajan tuskailua budjetin kanssa tai käsitellä pelkoja siitä, jos remontoinnin yhteydessä paljastuu vaikkapa jokin kauan muhinut rakennusvirhe, joka nostaa projektin hintaa vielä lisää.
Ja mitäpä jos hanke viivästyy vaikkapa tavarantoimittajan virheiden takia tai siksi, että se tai tuo ammattitekijä ei päässytkään paikalle sovittuna hetkenä. Pienremontoijalle oma projekti on iso ja sitä on voitu valmistella vuosia.
Television tai vaikkapa lehtien esittelemissä remontoinneissa ei ole kenenkään vasaroijan peukalo mustana, laattojen määrä on aina oikea eivätkä villat kastu.
Monesti kotien remontit tehdään omin voimin, mutta viisas remontoija turvautuu kyllä ammattilaisen apuun kiperämmissä paikoissa. Asiantuntijan neuvonta-apua kannattaa hakea jo suunnitteluvaiheessa. Remontoinnissa kaikkein kalleimmaksi voivat tulla virheet, joita ryhdytään korjaamaan jälkikäteen.