Otsikko tarkoittaa venäläistä maailmaa ja käsitteenä sitä käyttävät venäläiset äärinationalistit, presidentti Putin mukaan lukien. Äärimmillään käsite tarkoittaa sitä, että hennoinkin yhteys Venäjään riittää siihen, että jokin alue tai sen ihmiset kuuluvat Venäjään – venäläiseen maailmaan. Samasta sameasta sopasta lienee kotoisin myös lausuma, jonka mukaan Venäjällä ei ole rajoja.
Pehmeimmillään Russkij mir voi tarkoittaa vaikkapa leipää, rakkautta ja rauhaa (jota suojelevat Venäjän rauhanaseet). Mieleeni nousevat kuvat, joita Neuvostoliitosta levitettiin aikoinaan propagandamielessä: rivi leikkuupuimereita ajaa auringonpaisteisella pellolla, kosmonautit nousevat avaruuteen rauhaa rakentamaan, kauniit ja terveet ihmiset heiluttavat onnellisina punalippuja.
Todellisuus näkyy kuitenkin esimerkiksi Ukrainassa, missä Venäjän joukot ja aseet rakentavat tätä venäläistä maailmaa: kärsimystä, kuolemaa ja raunioita ja vanhemmiltaan riistettyjä lapsia.
Venäläisen maailman hallitsijoiden kanssa ei kannata olla eri mieltä. Tästä kertoi laajasti viikonloppuna Helsingin Sanomat. Lehti oli listannut yli tuhat poliittista vankia juttuunsa. He olivat uskaltaneet olla eri mieltä Ukrainan sodasta tai arvostelleet Venäjän hallintoa. Kohtalona on ollut joutua vuosiksi vankilaan tai paremmin sanottuna ankariin oloihin vankileirille. Oikeudenkäynnit ovat olleet näytöksiä. Helsingin Sanomien mukaan oikeutta toisinajattelijoita vastaan käydään käytännössä joka päivä. Oikeuslaitos on vallanpitäjien vasalli.
Voi vain kuvitella, millainen russkij mir Ukrainaan rakentuu, jos ukrainalaisia ei auteta riittävästi heidän taistelussaan Venäjän laitonta hyökkäystä vastaan. Ja epäilemättä Suomikin kuuluu innokkaimpien venäläisen maailman rakentajien karttaharjoituksissa Venäjään. Onhan täällä sentään marssittu venäläisissä sotilassaappaissa moneen otteeseen.