Sotauutisten täytettyä uutiskanavat jaettiin neuvoja, kuinka kertoa sodasta lapsille. Mannerheimin lastensuojeluliitto muistuttaa, että lapsia on hyvä suojella heitä järkyttäviltä uutisilta. Jos lapsi pelästyy uutisista, tulee antaa turvaa, kuunnella, pysyä itse rauhallisena, selittää asia lapsen ikään soveltuvasti ja rajoittaa tarvittaessa sosiaalisen median käyttöä.
On tärkeää huomioida lapset tässä järkyttävässä maailmantilanteessa. Mutta tärkeää on huomioida myös ikäihmiset. Nyt on kuulunut, että monet sodan kokeneet ovat valtavan peloissaan. Sotaveteraanien määrä on vähentynyt, mutta joukossamme on vielä todella paljon niitä, jotka ovat kuulleet pommikoneet taivaalla ja kuljettaneet lumilakanaa koululaukussaan. Euroopan turvallisuustilanteen muututtua vanhat pelot nousevat pintaan. Tuttava mietti, miten ja mitä kertoa sodasta ikääntyneelle läheiselle, joka ei enää seuraa säännöllisesti uutisia. Toinen kertoi mummonsa pelkäävän itänaapuria niin, että pyytää lukitsemaan ulko-oven, jota aiemmin on pitänyt päivisin avoinna.
Huoleen on tarttunut muun muassa Vanhustyön keskusliitto. Liitto haluaa pitää yllä toivoa tulevaisuuteen ja tuoda helpotusta ahdistavaan tilanteeseen. Apuna on ikääntyneille suunnattu puhelinpalvelu Vahvikelinja. Linja tarjoaa synkkien uutisten keskelle muuta ajateltavaa virkistävien keskustelujen ja yhdessä tekemisen avulla. Tarjolla on myös vitsailua ja aivopähkinöitä. Muistetaanpa, että myös me itse kukin voimme tarjota niitä toisillemme. Koronarajoituksetkin ovat hellittäneet niin, että jopa ihmisten tapaaminen on jossain määrin sallittua. Eikä keskustelun tarvitse koko aikaa pyöriä maailman tapahtumissa. Nauraminenkin on välillä sallittua, jopa suotavaa.