Kävi Postin työriidassa kuinka hyvänsä, ovat molemmat osapuolet tehneet suurta hallaa omalle alalleen ja työpaikkojensa säilymiselle. Moni tietokoneen kanssa tutuksi päässyt on jo nyt esimerkiksi käynyt tilaamassa itselleen laskut sähköisesti. Samoin moni huomaa lakkopäivien aikana, että lehtien lukeminenkin onnistuu ihan hyvin tietokoneella tai älypuhelimella. Rantapohjankin digipalvelujen käyttäjien määrästä kertova käyrä ponnahti tiistaina ennätykselliseen lukemaan.
Postin pyrkimykset alentaa rajusti yhden työntekijäryhmänsä palkkoja tuntuu maallikosta kohtuuttomalta. Toisaalta kohtuuttomilta tuntuvat myös työntekijäpuolen lakkotoimet, jotka voivat haitata vakavastikin tavallisen kansalaisen elämää.
Voi myös kysyä, miten Postin omistajan eli valtion tulisi tässä tilanteessa toimia. Luultavasti hallitus haluaisi pysyä käsivarren mitan päässä työriidasta, sillä luvassa ei ole kuin haukkuja teki niin tai näin. Toisaalta omistajan vallassa on lopulta se, miten yritys hoitaa asioitaan.
Me rantapohjalaiset yritämme parhaamme mukaan saada painetun lehtemme tilaajien ulottuville. Jo tiistaina saatoimme kokea syvemmän yhteyden syntymisen tilaajiimme ja lukijoihimme rahdatessamme lehtiä jakelupaikkoihin ympäri levikkialuettamme. Saimme hyvän vastaanoton.
Jaettavien kirjeiden ja muun postin vähentymisestä johtuvia Postin ongelmia ei varmastikaan pystytä ratkaisemaan työriidoilla. Ne vain pahentavat tilannetta. Kuitenkin osa toimivaa yhteiskuntaa on kohtuuhintaisesti palveleva ja hyvin toimiva postilaitos. Valtion tulee taata kansalaisilleen sen toiminta.