Oulu-Seura perustettiin 28.5.1962, joten melko täsmälleen perustamisesta tulee kuluneeksi 60 vuotta. Vuosien varrella seuran arkistoon on kertynyt runsaasti valokuvia, joten juhlan kunniaksi on paikallaan saattaa niitä yleisön katseltaviksi Oulun ulkopuolellakin. Vanhimmat kuvat, 60-luvulta, ovat Kalle Sandmanin ottamia sekä Kalevan arkistosta. Myöhemmin, 2000 luvulla, kuvasi Eero Mattila runsaasti seuran tapahtumia. Joitakin kuvia on myös Kaarina ja Eino Niskalan arkistosta. Kaupungin arkkitehti Kaarina Niskala toimi seuran puheenjohtajana yli kymmenen vuotta. Suuren työn kuvien ja kuvatekstien viimeistelyssä tekivät seuran sihteeri Kari Holma ja hallituksen jäsen Terttu Välikangas, joka teki myös ansiokkaan PowerPoint-esityksen. Neljänkymmen kuvan kuvasarjasta voidaan erottaa useita eri aihealueita: patsaat ja veistokset, tapahtumat, maisemat, rakennukset, seuran retket, merenkulkua, perinneammatit, muistolaatat, vanhaa Tuiraa, Oulun Etta, Oulun 100-vuotisjuhla ja Oulun nuorin ja vanhin.
Kuvista löytyy monelle tuttuja oululaisia vaikuttajia, joista osa on jo edesmenneitä. Heistä voi mainita muun muassa Neulapojissa soittanut Matti Partanen, pitkäaikainen Kalevan kulttuuritoimittaja Kaisu Mikkola, kirjailija ja seuran puheenjohtajanakin tunnettu Atte Kalajoki ja paljon Oulua kuvannut taiteilija Hilkka Inkala. Kaisu, Atte ja Hilkka ovat myös Oulun Ettoja eli vuoden oululaisia. Etta-perinnettä on jatkettu vuodesta 1983 lähtien. Kävelyretkiä on ollut seuran ohjelmassa vuodesta 1964 lähtien. Muun muassa Atte Kalajoki veti niitä vuosittain. Muistolaatat ja muistomerkit ovat olleet tärkeässä osassa, kun seura on muistanut edesmenneitä merkkihenkilöitä. Muistomerkeistä merkittävimmät ovat olleet V.A. Koskenniemen ja Samuli Paulaharjun patsashankkeet. Vanhoja arvokkaita rakennuksia on seura aina pyrkinyt säilyttämään. Hyvin siinä on onnistuttukin, mutta toisinaan on ehtinyt tuhopolttaja ensin. Kuva Aleksanterinkadun taloista vuodelta 2002 edustaa tätä. Riemastuttaviakin kuvia löytyy, kuten Ajan kulku- veistosten paljastus Oulun 100-vuotisjuhlavuotena 2005. Kuvasta löytyy Sanna Koivisto ja Stella-Pelle, Anna-Kaisa Järvi. Oulu-Seura on myös muistanut Oulun vanhinta ja Oulun nuorinta jo vuodesta 1967. Huomattakoon, että Oulun Päivät ovat saaneet alkunsa Oulu-seuran vuosipäivän juhlinnasta, jota vietettiin ensimmäisen kerran 26.–27.9.1962. Näyttelyn avajaiset ovat 2.9. klo 17.00. Terttu Välikangas esittelee näyttelyn ja kertoo kuvien taustoista.
Näyttely kuuluu Oulun Päivien tapahtumiin. Rantapohjan alueella osana Oulun Päiviä järjestetään myös Ylikiimingissä kaupunginosajuhla, Vesalan Venetsialaiset 3.9. Tapahtuma on paikallisten ja kauempaakin tulevien yhteinen satokauden ja pimenevien syysiltojen juhla. Pomppulinnan ja elävän musiikin lisäksi sään salliessa nautitaan kokosta ja ilotulituksesta. Kyläyhdistys huolehtii kanttiinista ja lämmikkeiden tarjoilusta. Osa tapahtumasta alkaa jo kello 16 ja musiikista ja ilotulituksesta pääsee nauttimaan klo 18–20. Reki-Vesalan asukkaat ry:n kanssa tapahtumaa ovat toteuttamassa Oulun kaupunki, Lions Club Ylikiiminki, Kiimingin seurakunta, Lauluyhtye Rempallaan ja YK-Rengas.
Kiimingissä juhlitaan Syyskarnevaalien merkeissä lauantaina 3.9. Syke-talolla klo 11–15. Karnevaalit ovat nuorisotalo Sykkeen apuoohjaajien järjestämä maksuton koko perheen tapahtuma. Lasten itsensä suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtumassa on luvassa toiminnallisia pisteitä, kuten Oulun Tähtisirkuksen työpaja 12–13.30, hattaraa, pomppulinna, popparia sekä onnenpyörä ja erilaisia kisoja. Karnevaalijärjestäjinä ovat Nuorisotalo Sykkeen apuohjaajat, Oulun Nuorisopalvelut, Kiimingin kirjasto, Oulun Kulttuuripalvelut sekä Oulun liikuntapalvelut.
Pateniemen Raitilla Tapahtuu myös lauantaina, kun Pateniemen yläkoulun ja urheilukeskuksen aluella järjestetään perheille yhteistä tekemistä. Alueella on erilaisia ilmaisia toimintapisteitä, kirpputori ja muistia pääsee testaamaan jättiläisen muistipelissä, kuntoaan Merirosvon pomppulinnassa ja taitojaan perinteisissä pihaleikeissä, kuten twistissä. HauPan naisjoukkueen Anni Sorakangas on opastamassa jalkapallon laukaisututkan luona, missä voi kokeilla kuinka nopeaa se pallo oikein kulkee. Jos tulee hiuko, makkaraa ja herkkuja voi ostaa 5A-luokan buffetista ja samalla tuet heidän luokkaretkeään. Tapahtuma alkaa kello 10 ja kestää iltapäivä yhteen saakka.