Karttaselain-maastokarttasovellukseen on lisätty uusi, Karttaselaimen kehittämä ja ilmainen Mustikkakartta-karttataso jossa on esitetty mustikan tyypilliset kasvupaikat huipputarkan maastokarttapohjan päällä. Uutta karttaa voi käyttää apuna marjapaikkojen löytämisessä. Sovellus ja kartta on käytettävissä ilmaiseksi sovelluskaupoissa ja verkossa ja kartan voi kytkeä näkyviin sovelluksen karttavalikossa.
Mustikkakartalla mustikan kasvupaikat esitetään sinisillä neliöillä kartalla, ja mustikkaa löytyy todennäköisimmin alueilta missä jossa neliöitä on tiheästi. Karttaselaimen kehittämä mustikkakartta perustuu mustikan kasvupaikkojen tutkimustietoon sekä metsävaratietoihin, joiden perusteella kehitetty malli esittää kartalla tyypilliset mustikan kasvupaikat.
Mustikan kasvupaikkoja laskeva malli perustuu useisiin tietolähteisiin, kuten Luonnonvarakeskuksen, Metsäkeskuksen ja Maanmittauslaitoksen tietoihin.
Johtuen viiveistä metsävaratietojen päivittymisessä sekä alueellisista muuttuvista sää- ja muista olosuhteista ei Mustikkakartta ole varma mustikan kasvupaikkojen osoittaja mutta sitä voi käyttää apuvälineenä marjapaikkojen löytämiseen.
Ilmaisessa Karttaselain-sovelluksessa on mahdollista tallentaa omat marjapaikat tulevia vuosia varten.
– Ilmaista Karttaselain-sovellusta käyttävät sadat tuhannet luonnossa liikkujat ja marjastajat vuosittain ja olemme jakaneet aiempina vuosina vinkkejä hyvien mustikkapaikkojen löytämiseen maastokartan avulla. Nyt marjapaikan löytäminen helpottuu entisestään kun marjapaikat esitetään omalla värillään maastokartalla, sanoo Karttaselainta kehittävän AccelBit Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hietanen.
Karttaa kehitetään jatkuvasti ja siihen on tulossa myös palautemahdollisuus jonka avulla tarkkuutta kehitetään jatkossa entistä paremmaksi yhdistämällä käyttäjien palautteet ympäristön tietoihin. Tulevaisuudessa sovellukseen on tulossa karttoja myös muiden luonnon antimien kasvupaikkoihin.
Lisäksi käytettävissä on kymmenien tuhansien kohteiden retkeilyaineistot koko Suomesta. Retkeilyaineistot sisältävät tietoa muun muassa retkeilyreiteistä, laavuista ja tuvista, uimarannoista ja veneilykohteista. Tämä mahdollistaa sopivan taukopaikan löytämisen marjaretken lomassa. Lisäksi käyttäjä voi vaikkapa tallentaa lähtöpaikan sovellukseen tai jakaa sijaintinsa jolloin marjaretki on turvallisempi.
TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.