Oulunkaaren kunnissa rokotetaan tällä hetkellä 80-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajia. Toinen nyt rokotettava ryhmä ovat alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset.
Kuntalaisten ei tarvitse tehdä mitään, sillä toistaiseksi rokotuksiin kutsutaan soittamalla henkilölle kotiin. Jos puheluun ei vastaa ensimmäisellä kerralla, henkilökunta yrittää tavoitella uudestaan. Jos esimerkiksi ikäihminen ei vastaa puheluun Oulunkaaren henkilökunta ottaa lopulta yhteyttä omaisiin. Kukaan ei jää rokottamatta sen takia, että ei olisi huomannut vastata puhelimeen. Tällä hetkellä vuorossa olevien ryhmien rokottaminen kestää vielä useita viikkoja, joten ei kannata hätääntyä, jos puhelua ei kuulu heti lähiviikkoina.
Alle 70-vuotiailla riskiryhmäläisillä tarkoitetaan henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Tällaisia sairauksia ovat esimerkiksi elin- tai kantasolusiirto, tietyt syövät, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus, kakkostyypin diabetes ja downin oireyhtymä. Sen, kuuluuko henkilö riskiryhmään, arvioi hoitava lääkäri yhdessä Oulunkaaren muun henkilökunnan kanssa. Esimerkiksi syöpäpotilaiden rokotukset järjestetään niin, että ne sopivat ajallisesti yhteen mahdollisten syöpähoitojen kanssa.
Rokotuksia järjestetään osassa Oulunkaaren kuntia myös iltaisin tai lauantaisin, jolloin omaisilla on paremmat mahdollisuudet huolehtia kuljetuksista. Esimerkiksi Iissä rokotettiin jo viime viikon lauantaina. Oulunkaarelta kerrotaan, että todennäköisesti jatkossakin rokotuksia tulee myös iltaisin ja lauantaisin riippuen rokotteiden saatavuudesta. Rokotuksia pyritään järjestämään myös samalle päivälle Iin ja Kuivanimen ikäihmisten päivätoimintatapaamisten kanssa. Rokotteiden säilyttämiseen ja kuljettamiseen liittyvien haasteiden vuoksi rokotuspisteet joudutaan kuitenkin pitämään rajallisina. Tavoitteena on, että rokotteiden saatavuuden parannuttua niin sanottuja massarokotuksia järjestettäisiin myös Kuivaniemellä.
Myös koronaan liittyvien työntekijöiden sekä ikäihmisten asumisyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset jatkuvat. Yksiköt hoitavat rokotukset ja ottavat tarvittaessa yhteyttä omaisiin. Valtaosa tästä ryhmästä on saanut jo ensimmäisen rokotteen, ja osa jo vahvistusrokotteenkin.
THL:n suositusten mukaan BioNtechin/Pfizerin ja Moderan rokotteita annetaan jatkossa ensisijaisesti ikäihmisille ja uutta AstraZenecan rokotetta taas alle 70-vuotiaille. 70–80-vuotiaiden rokotukset eivät siis ole jääneet välistä, vaan heidän rokotuksensa BioNtechin/Pfizerin ja Moderan rokotteilla alkavat heti yli 80-vuotiaiden jälkeen, näillä näkymin maaliskuussa.
Kaikissa käytettävissä rokotteissa toinen rokote eli vahvistusannos annetaan jatkossa noin 12 viikkoa ensimmäisestä rokotteesta.