Mis­tä syn­tyy jou­lun tunnelma?

Kysyim­me Ran­ta­poh­jan luki­joil­ta Face­boo­kis­sa, mit­kä ovat heil­le tär­kei­tä jou­lu­pe­rin­tei­tä, jot­ka herät­tä­vät läm­pi­miä muis­to­ja ja luo­vat jou­lun tun­nel­maa. Useal­le muis­to­ja herät­tä­viä perin­tei­tä ovat jou­lun ruu­at, nii­den maut ja tuok­sut. Käyn­ti jou­lu­kir­kos­sa ja hau­doil­la vie monet jou­lun tunnelmaa. 

“Lap­suu­des­ta muis­tan, kun mum­mi, isän äiti, lait­toi lipeä­ka­laa ja me, täti­ni per­heen kans­sa, kokoon­nuim­me mum­mo­laan syö­mään ja ole­maan yhdes­sä koko lau­mal­la. Se oli aina jou­lun­ajan aloi­tus. Sii­tä asti olen itse jat­ka­nut samaa lipeä­ka­la-perin­net­tä ja jat­kan niin kau­an kuin jak­san lait­taa ruo­kaa. Itse­näi­syys­päi­vä­nä syö­dään lipeä­ka­laa.” – Sari Kir­si Johan­na Siipola –

Lue lisää