Van­hat M‑S mer­ki­tyt tal­vi­ren­kaat muut­tu­vat kielletyiksi

Monel­le autoi­li­jal­le täl­lä­kin het­kel­lä on ajan­koh­tais­ta miet­tiä ren­kaan­vaih­toa ja nyt onkin oikea aika rat­sa­ta omat ren­kaat, jot­ta ne täyt­tä­vät lain­mu­kai­set sää­dök­set. Tal­vi­ren­kai­ta kos­ke­vat sää­dök­set muut­tui­vat kesä­kuus­sa 2020 ja 1.11.2024 läh­tien ren­kais­sa tulee olla mer­kin­tä 3PMSF (3PeakMountainSnowFlake) ‑mer­kin­tä, eivät­kä van­hat M+S /Mud and Snow) ‑mer­ki­tyt ren­kaat enää ole sal­lit­tu­ja. Ren­gas­mar­ket Hau­ki­pu­taan yrit­tä­jä Juha Maja­va ker­too, että muu­tok­seen ei ole tar­vin­nut kau­heas­ti varau­tua, sil­lä asias­ta on puhut­tu jo pitkään.

Lue lisää

Kuu­kau­den esi­ne: Palo­kek­sit päre­kat­to­jen aikakaudelta

Maa­se­pän tako­mat rau­tae­si­neet, jois­sa kak­si piik­kiä, toi­nen sivul­le osoit­ta­va käy­rä piik­ki sekä toi­nen, hie­man var­ren suun­nas­ta ulos­päin suun­tau­tu­va. Lyhyeh­kö ruo­to, jos­sa tup­pi­kiin­ni­tys pak­suh­kol­le puu­var­rel­le. Toi­sen esi­neen piik­kien yhty­mä­koh­das­sa kiin­ni vank­ka ket­ju, jon­ka pääs­sä lenk­ki köy­den kiin­ni­tys­tä var­ten. Toi­nen piik­ki on katkennut. 




Eku Tome­ty koval­la lei­ril­lä Tampereelle

Hyvään uran alkuun pääs­syt Kii­min­gin nyrk­kei­ly­mes­ta­ri Eku Tome­ty on par­hail­laan Tam­pe­reel­le lei­rei­le­mäs­sä. Ensin hän oli Vara­lan urhei­luo­pis­tol­la, jos­sa lei­rin vetä­jä­nä toi­mi Suo­men vii­mei­sin mie­so­lym­pia­nyrk­kei­li­jä Joni Turu­nen. Lei­ril­le osal­lis­tui par­hai­ta junio­ri­nyrk­kei­li­jöi­tä ympä­ri Suomen.


Kol­man­nes nok­ka­ko­la­reis­ta tapah­tuu liuk­kail­la keleil­lä, ajo­neu­von hal­lin­nan voi menet­tää kun­nol­li­nen­kin kuljettaja

Onnet­to­muus­tie­toins­ti­tuut­ti (OTI) on teh­nyt tee­ma­ra­por­tin, jos­sa on tar­kas­tel­tu vuo­si­na 2018–2022 maan­teil­lä tapah­tu­nei­ta kuo­le­maan joh­ta­nei­ta koh­taa­mi­son­net­to­muuk­sia. Koh­taa­mi­son­net­to­muuk­sil­la tar­koi­te­taan vas­tak­kai­sis­ta ajo­suun­nis­ta tul­lei­den ajo­neu­vo­jen tör­mäyk­siä, onnet­to­muu­det ovat tyy­pil­li­ses­ti niin sanot­tu­ja ”nok­ka­ko­la­rei­ta”.


Kui­va­nie­men kou­lun eska­ris­sa on kivo­ja kavereita

Kui­va­nie­men kou­lun eska­ri­lai­set ovat poh­ti­neet, mikä eska­ris­sa on kaik­kein tär­kein­tä. Tär­kei­tä asioi­ta on aika pal­jon, mut­ta kaik­kein tär­keim­mäk­si nousi kave­rit. Kave­rei­den kans­sa on kiva leik­kiä ja oppi­mi­nen­kin on muka­vaa yhdes­sä kave­rei­den kanssa.



Unel­mien kodit nouse­vat Oulun asuntomessualueelle

Oulun Asun­to­mes­sua­lue raken­tuu Har­taan­se­län­ran­taan hyvää vauh­tia. Mes­sua­lue sijait­see Oulu­joen veh­reäs­sä suis­tos­sa lähel­lä kau­pun­gin kes­kus­taa, ja esit­te­lee moder­nia huvi­la­mais­ta elä­män­tyy­liä hii­li­vii­sais­sa kodeis­sa.  Asun­to­mes­sua­lu­eel­le on tulos­sa lähes 30 eri­tyyp­pis­tä näyt­te­ly­koh­det­ta. Asun­to­mes­sut jär­jes­te­tään Oulus­sa 18.7.–17.8.2025.


Vint­ti DC kisaa kol­men jouk­ku­een voi­min lii­gan kolmosdivarissa

Hau­ki­pu­taa­lai­nen darts-seu­ra Vint­ti DC kisaa lii­gas­sa mies­ten kol­mos­di­vi­sioo­nas­sa kol­men jouk­ku­een voi­min. Ensim­mäi­nen lii­ga­kier­ros pidet­tiin elo­kuun lopus­sa, jos­sa loh­koon yksi kuu­lu­va Vint­ti DC1-jouk­kue hävi­si vas­tas­sa olleel­le Tui­ra DC:n jouk­ku­eel­le. Jouk­ku­ees­sa heit­tä­vät Adam Dryer, Kim­mo Nyman, Stuart Dryer ja Joo­na Lai­ne. Vint­ti DC2-jouk­ku­ees­sa heit­tä­vät Mar­kus Lam­mi, Pasi Jurk­ko, Jark­ko Ran­ta, Samp­pa Vää­nä­nen ja Heik­ki Sten­roth hävi­si­vät myös niu­kas­ti loh­kos­sa kak­si Sodan­ky­lä DC:n poru­kal­le. Seu­ran kol­mas jouk­kue Vint­ti DC3 heit­ti tasa­pe­lin Kok­ko­la DC:tä vas­taan loh­kos­sa kol­me. Jouk­ku­ees­sa heit­tä­vät Pek­ka Huru, Jan­ne Hava­na, Jan­ne Niku­la ja Mar­ko Sääs­kö.