Erä­ret­ki muut­tui selviytymisseikkailuksi

Iiläi­nen Veli-Mat­ti Laak­so­lin­na läh­ti yhdes­sä las­ten­sa Emi­lia Laak­so­lin­nan, Alek­si Laak­so­lin­nan sekä Alek­sin kump­pa­nin Anni Töl­lin kans­sa Ruot­sin Jäl­li­vaa­raan erä­ret­kel­le. Kalas­tus- ja erä­ret­ki on ollut joka­vuo­ti­nen Veli-Matin ja Alek­sin yhtei­nen kesä­reis­su. Täl­lä ker­taa mukaan pyy­det­tiin myös Emi­lia ja Anni. Reis­sut ovat suju­neet aina ilman suu­rem­pia ongelmia. 



Päät­tä­jäl­tä: Yhdes­sä erilaisina

Vas­ta teh­tä­vän­sä jät­tä­nyt pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­tö sanoi vuon­na 2016 val­tio­päi­vien ava­jai­sis­sa: ”Olem­me oppi­neet perus­teel­li­ses­ti hauk­ku­maan toi­nen toi­sem­me. On hau­kut­tu mie­het, on hau­kut­tu nai­set, on hau­kut­tu suvait­se­vai­set ja suvait­se­mat­to­mat, ja sit­ten hyväk­si lopuk­si polii­sit­kin; olem­me perin itsem­me haukkuneet.” 


Hevo­set ovat hyväksi

Hevo­set ovat hyväk­si. Sii­nä voi kehit­tää lihak­sia, kehon­hal­lin­taa, sekä saa­da uusia ystä­viä. Hevo­set ovat myös hyviä ystä­viä pit­käk­si aikaa, sil­lä ne voi­vat elää jopa 30 vuotiaiksi.





Taas saa­puu syys…

Ran­ta­poh­jan tilaa­ja muis­te­lee: Sil­loin kun kyläl­le tuli ensim­mäi­nen ratio. Menim­me sitä “ihmet­tä” kat­so­maan. Isän­tä istui siel­lä kor­va kiin­ni radios­sa ja kuun­te­li uuti­sia. Sit­ten kun uuti­set lop­pui­vat hän sul­ki radion ja sanoi: “Säh­kö on niin kal­lis­ta, että ei kes­tä isol­la pitää.” J.T. Yli-Olhava

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Ora­van kou­lu­museos­ta virtuaalinäyttely

Poh­jois-Poh­jan­maan museo on jul­kais­sut Oulun perus­kou­lu­jen 50-vuo­tis­juh­la­vuo­den kun­niak­si kai­kil­le avoi­men Ora­van kou­lu­museon vir­tu­aa­li­näyt­te­lyn, jos­sa voi tutus­tua 1920-luvun kou­lu­luok­kaan ja opet­ta­jan asuntoon.