Met­sä­tai­to­kil­pai­lu­jen ohel­la pääs­tiin seu­raa­maan puunkorjuunäytöstä

Vii­me vii­kon tors­tai­na Oulun Seu­dun Met­sä­ti­la­no­mis­ta­jat ry eli Osmo ry jär­jes­ti Pih­la­ja­tör­män met­sä­ti­lal­la met­sä­tai­to­kil­pai­lut. Pai­kal­le oli saa­pu­nut muka­vas­ti väkeä ja aluk­si ollut pil­vi­nen sää muut­tui päi­vän mit­taan aurinkoiseksi.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Juk­ka Taka­lon “Joki­var­sien lau­lut” ajan­koh­ta­sem­pia kuin koskaan

Luon­to on Juk­ka Taka­lon per­jan­tai­na 30.8. jul­kais­tul­la Joki­var­sien lau­lut ‑levyl­lä kes­ki­pis­tees­sä, mut­ta tee­ma saa myös vaka­vat kasvot.

– Luon­to ei ole lopul­ta peh­meä arvo, vaan se on kaik­kein kovin arvo näi­nä päi­vi­nä. Esi­mer­kik­si jos hiil­tä ei saa­da sidot­tu suo­hon ja met­siin, niin kaik­ki muu yksin­ker­tai­ses­ti tuhoutuu.




Uusi Suo­men ennä­tys Kiiminki-maratonilla

M75-ikä­luo­kas­sa näh­tiin uusi puo­li­ma­ra­to­nin Suo­men ennä­tys, kun ONMKY:n Ola­vi Peu­ra juok­si Jää­lin tasai­sel­la rei­til­lä Kii­min­ki-mara­to­nin puo­lik­kaan aikaan 1.36,08.


Teks­ta­rit

Oikein leh­des­sä ilmoi­tus, että vain vesis­tö­jen lähei­syy­des­sä saa ilo­tu­lit­taa! Tar­koit­taa, että ilo­tu­li­tus­ros­kat pää­ty­vät vesis­töön! Tämä­kö on luon­non suo­je­lua? Ei tar­vi­ta yksi­tyi­sil­le ilotulitusoikeutta. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Kuva­tai­tei­li­ja Suvi Man­no­nen avaa oven­sa yleisölle

Val­ta­kun­nal­li­nen Kon­strun­dan avoin atel­jee ‑tapah­tu­ma jär­jes­te­tään tule­va­na vii­kon­lop­pu­na. Lau­an­tai­na ja sun­nun­tai­na 400 tai­teen, käsi­työn ja muo­toi­lun ammat­ti­lais­ta eri puo­lil­la Suo­mea avaa­vat oven­sa ylei­söl­le kel­lo 11–17. Tapah­tu­man tavoit­tee­na on tar­jo­ta kävi­jöil­le mie­len­kiin­toi­sia kes­kus­te­lu­ja, työ­näy­tök­siä ja voi­maan­nut­ta­via kokemuksia.


Oulun perus­kou­lut 50 vuotta

Oulun kau­pun­gin perus­kou­luis­sa juh­li­taan tänä luku­vuon­na perus­kou­lu­jen 50-vuo­tis­juh­la­vuot­ta tee­mal­la Kaik­kien kou­lu. Elo­kuus­sa 1974 Oulu siir­tyi ensim­mäis­ten kau­pun­kien jou­kos­sa kun­nal­li­seen perus­kou­luun. Sama­na vuon­na perus­kou­luun siir­ryt­tiin myös Kii­min­gis­sä, Oulun­sa­los­sa, Yli-Iis­sä ja Yli­kii­min­gis­sä. Hau­ki­pu­taal­la perus­kou­lu­jär­jes­tel­mä oli otet­tu käyt­töön jo 1972.