Ensim­mäi­sen luo­kan aloit­ta­nei­den mää­rä laskussa

Ensim­mäi­sen luo­kan aloit­ta­vien oppi­lai­den mää­rät ovat olleet koko Suo­mes­sa las­kus­sa jo useam­man vuo­den ajan. Suu­ri teki­jä vähen­ty­vään ensim­mäi­sen luo­kan opis­ke­li­joi­den mää­rään on syn­ty­vyy­den las­ku. Tänä vuon­na kou­lun aloit­ti noin 54 000 eka­luok­ka­lais­ta, mikä on ennä­tyk­sel­li­sen vähän. Vain muu­ta­maa vuot­ta aiem­min vuon­na 2020 ensim­mäi­sen luo­kan aloit­ta­nei­ta oli vie­lä yli 60 000. Ran­ta­poh­jan alue ei ole täs­sä tilas­tos­sa poikkeus.






Uudis­te­tul­la Revon­to­ril­la ava­jai­set Haukiputalla

Alku­vuo­des­ta K‑Supermarket Revon­to­rin kiin­teis­tös­sä alka­neet uudis­tus­työt on saa­tu pää­tök­seen. Tors­tai­na 29.8. ja koko lop­pu­viik­ko juh­li­taan nyky­ai­kais­ta ja ener­gia­te­ho­kas­ta kaup­paa. Koko­nai­sin­ves­toin­ti oli kuusi mil­joo­naa euroa. K‑kauppiaina toi­mi­vat Son­ja Pyyk­kö­nen ja Mar­kus Huus­ko.


Eino Grön: Nos­tal­gis­ta tul­la Haukiputaalle

Suo­ma­lais­ten rakas­ta­ma ja arvos­tet­tu iskel­mä­lau­la­ja­le­gen­da Eino Grön saa­puu Hau­ki­pu­taal­le pitä­mään kon­ser­tin Hei­ton talol­le per­jan­tai­na 13.9.

– Odo­tan pal­jon kon­sert­tia, sii­tä tulee var­mas­ti muis­to­ja herät­tä­vä. Olen aikoi­na­ni esiin­ty­nyt mones­ti Hau­ki­pu­taal­la ja siel­lä minul­la on myös pal­jon ystä­viä sekä enti­siä pani­ka­ve­rei­ta, ker­too Grön Ran­ta­poh­jal­le. Hän oli esiin­ty­mäs­sä muun muas­sa ravin­to­la Samant­tan ava­jai­sis­sa 70-luvulla. 


Tem­mes-kai­vu­ri ja Ford­son-trak­to­ri sai­vat Kii­min­gis­sä uuden elämän

Kii­min­ki­läi­nen Eero Lau­ri­la halusi nos­taa esil­le eri­tyi­ses­ti Tem­mes-kai­vu­rin tehok­kuu­den, toi­mi­vuu­den sekä sen mer­ki­tyk­sen kan­san­ta­lou­den kan­nal­ta, ja täs­tä syys­tä hän päät­ti ostaa kai­vu­rin ja kun­nos­taa sen sekä vuo­den 1963 Ford­son Super Major –trak­to­rin. Nyt hänen pihas­saan on täy­sin toi­min­ta­kun­toi­nen yhdis­tel­mä, jol­la voi­si läh­teä ojan­kai­vuuseen vaik­ka saman tien.