Muis­ti­jäl­ki ‑yhtye on rock­musii­kin monitaitaja

Nel­jän hen­gen bän­di Muis­ti­jäl­ki jul­kai­si hei­nä­kuun lopul­la nel­jä uut­ta sink­kua. Bän­din jäse­niin kuu­lu­vat kita­ris­ti-lau­la­ja ja lau­lun­te­ki­jä Kim­mo Par­ta­nen, basis­ti-lau­la­ja Jor­ma “Jore” Seik­ka­la, rum­pa­li-lau­la­ja Mik­ko Forstén ja kos­ke­tin­soit­ta­ja Pet­te­ri Juan­to.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Iin kun­taan nimi­tet­tiin uusia johtajia

Iin kun­nan­hal­li­tus valit­si maa­nan­tai­ses­sa kokouk­ses­saan Iin kun­nan uudek­si hal­lin­to- ja talous­joh­ta­jak­si oulu­lai­sen kaup­pa­tie­tei­den mais­te­rin Jon­ne Karin­kan­nan. Hal­lin­to- ja talous­joh­ta­jak­si haki yhteen­sä 16 hen­ki­löä, jois­ta vii­si valit­tiin haas­tat­te­luun, jois­ta kak­si ete­ni kun­nan­hal­li­tuk­sen ja val­tuus­ton puheen­joh­ta­jis­ton kuultaviksi.


Perin­tei­set Elo­ja­mit vie­tet­tiin Nui­ja­mies­ten lavalla

Iloi­seen kesä­ta­pah­tu­maan, Elo­ja­mei­hin, osal­lis­tui täl­lä ker­taa rei­lut 350 kävi­jää. Tans­si­kan­saa laval­la lii­kut­ti Hei­di Paga­ni band. Tänä vuon­na uut­ta oli Hevi­luo­la, jos­sa jam­mat­tiin ras­kaam­man musii­kin tah­tiin. Tis­ki­juk­ka­na toi­mi Nui­ja­mies­ten aktii­vi­jä­sen Mau­ri Back­man. Vel­lun karao­kes­sa riit­ti jonoa vii­me minuu­teil­le ennen tilai­suu­den päättymistä.


Mat­kai­lu avartaa

Vain yhden suku­pol­ven aika­na maa­il­ma tapah­tu­mi­neen on avau­tu­nut sil­miem­me eteen. Istah­dam­me vain koti­soh­val­le ja avaam­me tele­vi­sion. Eipä tar­vit­se itse matkustaa.…… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Teks­ta­rit: Ahven­saa­lis Iijo­ki­suul­la nolla

Mihin­kö­hän perus­tuu huol­ta­moil­la tämä polt­toai­nei­den nykyt­ren­di­nä ole­va hin­to­jen syök­säh­te­ly ja romah­te­lu kym­me­nil­lä sen­teil­lä suun­taan­sa jopa het­kes­sä. Tus­kin aina­kaan rea­lis­ti­seen raaka-aineen…


Elä­ke­läis­jär­jes­tö­jen kesä­juh­lat Lammelassa

Sini­nen pil­ve­tön tai­vas sekä läm­min ja mel­kein hel­tei­nen sää suo­si Elä­ke­läis­jär­jes­tö­jen vir­kis­tys­toi­mi­kun­nan syys­ta­pah­tu­maa Loma­ko­ti Lam­me­las­sa. Kau­nis ilma oli hou­ku­tel­lut pai­kal­le lähes sata elä­kei­käis­tä naut­ti­maan yhdes­sä ole­mi­ses­ta, kult­tuu­ris­ta ja sekä haus­kois­ta ulko­pe­leis­tä. Meneil­lään ole­vat olym­pia­lai­set­kaan eivät vai­kut­ta­neet osal­lis­tu­mi­sin­toon. Jär­jes­tä­jien mukaan pai­kal­le oli saa­pu­nut ihan ennätysyleisö. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Muis­to­kir­joi­tus: Lem­peä edel­lä­kul­ki­ja Kat­ri Jäm­sä, 1939–2024.

Sai­raan­hoi­don opet­ta­ja, yli­hoi­ta­ja Kat­ri Jäm­sä on kuol­lut 20.6.2024 84-vuo­ti­aa­na Kii­min­gis­sä. Kat­ri syn­tyi Kii­min­gin Ala­ky­läs­sä 29.6.1939 isoon per­heyh­tei­söön. Sotien jäl­keen per­he muut­ti kir­kon­ky­läl­le Kii­min­ki­joen tör­mäl­le Vää­rä­kos­kel­le, mis­sä Kat­ri kas­voi myl­lä­rin tyttärenä.


Hols­tin­mäen auto­huol­to tuo uuden elä­män iko­ni­seen Gulf kylmäasemaan

Hols­tin­mäen auto­huol­to, joka on pal­vel­lut asiak­kai­taan vuo­des­ta 2017, on avan­nut uuden toi­mi­pis­teen Kel­lon Gulf kyl­mä­ase­mal­le. Yri­tyk­sen perus­ta­jat Pet­ri Hyry ja Turo Somer­val­li ovat tun­net­tu­ja into­hi­mos­taan auto­jen paris­sa, ja tämä uusi laa­jen­nus tuo hei­dän pal­ve­lun­sa entis­tä­kin lähem­mäk­si Kel­lon ja ympä­röi­vien aluei­den asukkaita.


Saku Har­ti­kai­nen Vir­pi­nie­men golfmestari

Har­voin on mis­sään päin Suo­mea ollut sel­lai­set olo­suh­teet gol­fin pelaa­mi­seen kuin vii­me sun­nun­tai­na Vir­pi­nie­mes­sä, jos­sa rat­kot­tiin ViGC:n omia golf­mes­ta­ruuk­sia. Ilma oli läm­min ja tuu­le­ton, kent­tä kuin samet­tia ja grii­nit luis­ta­vat. Jopa seu­ran kap­tee­ni ja kau­pun­gin val­tuus­ton puheen­joh­ta­ja Jar­mo J. Hus­so oli ihmeis­sään olo­suh­tei­den ja ken­tän täydellisyydestä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus