Yli­kii­min­gin vuo­den yrit­tä­jä on Elsi Määttä

Yli­kii­min­gin Yrit­tä­jät jär­jes­ti­vät vuo­tui­sen tori­päi­vä­nY­li­kii­min­gin kylän­rai­til­la puna­koi­vun toril­la vii­me tors­tai­na. Mark­ki­na­tun­nel­maa ja myyn­ti­ko­ju­ja saa­pui kat­so­maan päi­vän aika­na muka­vas­ti poruk­kaa ja.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Biit­ti­kios­kil­la kaup­pa käy laki­muu­tok­sis­ta huolimatta

Tämän vuo­den kevääl­lä perus­tet­tu Biit­ti­kios­ki toi­mii Hau­ki­pu­taan Revon­tiel­lä. Yri­tys myy niko­tii­ni­tuot­tei­ta, kuten niko­tii­ni­pus­se­ja ja säh­kö­tu­pak­kaa. Vali­koi­ma kas­vaa piak­koin, kun myyn­tiin tulee mui­ta tupak­ka­tuot­tei­ta, kuten sikareita.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus



Tai­det­ta Kuivaniemessä

Kui­va­nie­men kir­jas­toon on avat­tu moni­puo­li­nen tai­de­näyt­tey. Näh­tä­vil­lä on pari­kym­men­tä tau­lua, kak­si minial­bu­mia, art­jour­nal, usei­ta kort­te­ja, savi­töi­tä sekä mini­maa­il­ma. Tau­lu­jen, kort­tien ja mui­den töi­den taka­na on kuivaniemeläinen 


Poh­de suo­sit­te­lee puu­tiai­sai­vo­tu­leh­dus­ro­kot­teen ottamista

Oulun seu­dul­la on tänä kesä­nä ollut usei­ta sai­raa­la­hoi­toa vaa­ti­nei­ta punk­kien levit­tä­mää puu­tiai­sai­vo­tu­leh­dus­ta­paus­ta. Poh­de suo­sit­te­lee kaik­kien ran­nik­ko­kun­nis­sa asu­vien har­kit­se­van rokot­teen otta­mis­ta. Roko­te on sitä tar­peel­li­sem­pi, mitä enem­män oles­ke­lee ja liik­kuu luon­nos­sa sulan maan aika­na. Luon­nos­sa liik­ku­vien tuli­si suo­jau­tua vaa­te­tuk­sel­la pun­keil­ta sekä teh­dä punk­ki­tar­kas­tus, ohjeis­taa Pohde. 


Tai­tei­li­ja, las­te­noh­jaa­ja Rit­va Laru on poissa

Äiti­ni Rit­va Anne­li Laru syn­tyi Hau­ki­pui­taal­la 25.4.1935 ja kuo­li 89-vuo­ti­aa­na 9.6.2024 Jyväs­ky­läs­sä. Hän oli Mart­ti ja Hin­ni Jär­vi­sen neli­lap­si­sen per­heen esi­koi­nen. Lap­suut­ta var­jos­ti sai­ras­te­lu. Vii­si vuo­ti­aa­na äiti sai vai­kean palo­vam­man las­ten lei­keis­sä kun kuu­maa vet­tä täyn­nä ollut ämpä­ri kaa­tui hänen pääl­leen. Oli suo­ras­taan ihme, että hän sel­vi­si hen­gis­sä. Kurk­ku­mä­tä, kel­ta­tau­ti ja keuh­ko­kuu­me oli­vat vaka­via tau­te­ja, jot­ka äiti myös sai­ras­ti lap­se­na. Run­sas sai­ras­te­lu ja sisäl­lä olo joh­ti­vat innok­kaa­seen luku­har­ras­tuk­seen. Hän muis­te­li usein läm­möl­lä kir­ja­kaup­pias Hel­vi Rajan­toa, joka opas­ti hän­tä kirjavalinnoissa.


Ajan ole­mus, tai­tei­li­ja Sam­po Kaik­ko­sen kesä­näyt­te­ly Ylikiimingissä

Yli­kii­min­ki­läi­sen Sam­po Kaik­ko­sen kesä­näyt­te­ly Ajan ole­mus on avoin­na 12.7.–4.8. Hänen atel­jeen­sa toi­mii van­han Selus­kan suvun nave­tan hei­nä­vin­til­lä Yli­kii­min­gin Selus­kan­jär­vel­lä Karah­kan kylässä. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Mes­ta­ri­pe­li­man­nin arvo­ni­mi Iihin

Iiläi­nen Unt­to Kuk­ka sai mes­ta­ri­pe­li­man­nin arvo­ni­men Kaus­ti­sen kan­san­musiik­ki­juh­lil­la. Kuk­ka on vai­kut­ta­nut useis­sa eri yhty­eis­sä, kuten Iin lau­lu­pe­li­man­neis­sa, Ii-tii­mis­sä, Poh­jan­kar­ta­non man­do­lii­neis­sa sekä Kui­va­nie­men ja Simon Peli­man­neis­sa. Kuk­ka on soit­ta­mi­sen lisäk­si ansioi­tu­nut soit­to- ja lau­lu­ryh­mien vetä­jä­nä sekä peli­man­ni­musii­kin sovittajana.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus