Asuk­kai­ta kuul­tiin Kii­min­gis­sä Kuusa­mon­tien kehittämisestä

Kuusa­mon­tien kehit­tä­mi­seen jär­jes­tet­tiin ylei­sö­ti­lai­suus Kii­min­ki­puis­ton kou­lul­la. Osa­not­ta­jia oli jär­jes­tä­jien las­ku­jen mukaan 15 hen­ki­lön ver­ran. Tilai­suu­des­sa hank­kees­ta vas­taa­vat hen­ki­löt ker­toi­vat asuk­kail­le hank­keen ete­ne­mi­ses­tä ja tavoit­teis­ta. Lisäk­si asuk­kaat pää­si­vät työ­pa­jan muo­dos­sa anta­maan palau­tet­ta ja kes­kus­te­le­maan tien kehittämisestä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Pääs­ky­ho­tel­lil­la tais­tel­laan uha­na­lais­ten lajien puolesta

Poh­jois-Iin kyläyh­dis­tys raken­nut­ti pääs­ky­ho­tel­lin Hias­tin­haa­raan. Yhdis­tyk­sen puheen­joh­ta­ja Ani­ta Sie­vä­nen ker­too idean pääs­ky­ho­tel­lis­ta tul­leen erääl­tä kylän asuk­kaal­ta. Pääs­ky­ho­tel­lin raken­ta­mi­seen kyläyh­dis­tys sai yleis­hyö­dyl­li­sen inves­toin­tia­vus­tuk­sen Oulun Seu­dun Lea­der ry:ltä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus





Yhtei­sö­ti­lois­sa kesätaukoja

Kesä­ai­ka tuo muu­tok­sia Oulun kau­pun­gin yhtei­sö­ti­lo­jen auki­lo­loai­koi­hin. Kel­lon yhtei­sö­ti­la Kel­lon­tiel­lä on sul­jet­tu ajal­la 21.6.–21.7. Myös Yli­kii­min­gin yhtei­sö­ti­la Har­jun­tiel­lä on suljettu…



Tes­ta­ment­ti­ra­has­ton avus­tus­koh­teis­ta raportti

Oulun kau­pun­gin hyvinvointi‑, kult­tuu­ri- ja lii­kun­ta­lau­ta­kun­ta sai tie­dok­si Han­nah Mar­tin tes­ta­ment­ti­ra­has­ton rapor­tin vuo­des­ta 2023. Sii­tä ilme­nee, mihin tes­ta­ment­ti­va­rois­ta on myön­net­ty avus­tuk­sia. Tes­ta­ment­ti­ra­has­ton sään­tö­jen mukai­ses­ti lau­ta­kun­nal­le anne­taan vuo­sit­tain tie­dok­si avus­tus­koh­teet. Han­nah Mar­ti­nin tes­ta­ment­ti­ra­has­ton tar­koi­tuk­se­na on myön­tää ker­ta-avus­tuk­sia ikään­ty­nei­den pal­ve­lu­yk­si­köi­den asuk­kai­den vir­kis­tys­toi­min­taan ja han­kin­toi­hin Hau­ki­pu­taan ja Kel­lon suuralueilla. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Parii­sia odotellessa

Kyl­lä­pä oli tun­tei­ta herät­tä­vät EM-kisat. Mita­lia saa­tiin odot­taa vii­me met­reil­le asti ja siel­tä­hän se lopul­ta Oli­ver Helan­de­rin pit­kän kaa­ren ansios­ta tuli. Kisois­sa näh­tiin mah­ta­via onnis­tu­mi­sia nuo­ril­ta lupauk­sil­ta ja toi­nen ääri­pää oli tie­ten­kin hal­lit­se­vien mes­ta­rei­den romah­ta­mi­nen ja muu­ta­ma kar­vas nel­jäs ja vii­des sija. Ero aikai­sem­piin vuo­siin oli kui­ten­kin penk­kiur­hei­li­ja­na huo­mat­ta­va ja nime­no­maan posi­tii­vi­ses­sa mie­les­sä. Aiem­min Suo­men ylei­sur­hei­lu­jouk­ku­een menes­tys on ollut lähin­nä kei­hään­heit­tä­jien har­teil­la, mut­ta iso muu­tos on tapah­tu­nut ja nyky­ään suo­ma­lais­ten ede­sot­ta­muk­sia on mie­len­kiin­tois­ta seu­ra­ta useis­sa eri lajeissa.