Val­tuus­to hyväk­syi Vir­pi­nie­men loma-asun­to­kaa­van muutoksen

Pit­kään pui­ta­va­na ollut ase­ma­kaa­van muu­tos ja tont­ti­ja­ko Vir­pi­nie­men Meri­nie­men ja Kel­lon­lah­den kort­te­leis­sa Kel­lon kau­pun­gin­osas­sa hyväk­syt­tiin Oulun kau­pun­gin­val­tuus­tos­sa äänin 55–10, kaksi.….. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus

Lue lisää

Hau­ki­pu­taan lii­kun­ta­pai­kat raken­ne­taan hajau­te­tul­la mallilla

Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus sai val­miik­si tiis­tai­na vuo­den 2024 talous­ar­vio­esi­tyk­sen­sä val­tuus­tol­le, joka käsit­te­lee talous­ar­vio­ta kokouk­ses­saan 27.11. Lop­pu­kä­sit­te­ly val­tuus­tos­sa on 11.12. Esi­tys sisäl­tää myös talous­suun­ni­tel­mat vuo­sil­le 2025–2026.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kult­tuu­ri­mat­ka meänkielellä

Kävim­me luo­kan kans­sa Ope­tus­hal­li­tuk­sen rahoit­ta­mal­la ret­kel­lä Haa­pa­ran­nas­sa. Läh­dim­me loka­kui­se­na aamul­la Val­ta­rin kou­lul­ta bus­sil­la Haa­pa­ran­taa koh­ti ja mat­kal­la sin­ne pysäh­dyim­me Tor­nios­sa kat­so­maan Koja­mo-veis­tos­ta. Kävim­me myös Can­dy Worl­dis­sa ennen Her­man­so­nil­le saa­pu­mis­ta, jos­sa saim­me ohja­tun kier­rok­sen meän­kie­lel­lä. Lopuk­si kävim­me syö­mäs­sä Ikeas­sa, jon­ka jäl­keen läh­dim­me takai­sin Iihin. 


Syr­ji­mi­nen ei ole oikein

Vähem­mis­tö­jen syr­ji­mi­nen ei ole oikein, kos­ka ihmi­set eivät voi vali­ta ihon­vä­ri­ään, sek­su­aa­li­suut­taan tai sai­rauk­si­aan. Jos jou­dut onnet­to­muu­teen ja hal­vaan­nut osak­si, et voi asial­le mitään, mut­ta sil­ti ihmi­set voi­vat tul­la nau­ra­maan sinul­le ja puhua selän taka­na pahaa. 



Rak­kau­des­ta keramiikkaan

Kii­min­ki­läi­nen Mar­ja Hei­no­nen iski käten­sä saveen ensim­mäi­sen ker­ran jo 1990-luvul­la, ja ihas­tui kera­mii­kan teke­mi­seen heti. Tek­nii­kois­ta eri­tyi­ses­ti raku tun­tui nai­ses­ta heti omal­ta jutul­ta. Upei­ta teok­sia on syn­ty­nyt vuo­sien var­rel­la pal­jon. Hei­no­sen käsis­tä on syn­ty­nyt niin humo­ris­ti­sia eläin­hah­mo­ja kuin upei­ta taidemaljakoitakin. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Kii­min­gin Tome­ty tyr­mää­vän yli­voi­mai­nen Rovaniemellä

Kii­min­gin 14-vuo­tias nyrk­kei­ly­uran­sa alku­met­reil­lä ole­va Eku Tome­ty koh­ta­si kehäs­sä tois­ta­mi­seen Albin Bars­kin Ruot­sis­ta. Barsk sai revans­si­mah­dol­li­suu­den hävit­ty­ään edel­li­sen koh­taa­mi­sen Raa­hen kehäs­sä noin kuu­kausi sit­ten. Kak­si vuot­ta van­hem­pi Barsk läh­ti voi­ton­tah­toa uhkuen nitis­tä­mää nuor­ta kii­min­ki­läis­tä. Ensim­mäi­nen erä oli hie­nok­sel­taan Tome­tyn hal­lin­taa vah­vas­ti hyök­kää­vää Både­nin poi­kaa vastaan. 


Mies­ten­päi­vä

Suo­mes­sa mies­ten­päi­vä ei ole vakiin­tu­nut juh­la­päi­väk­si. Kan­sain­vä­li­nen nais­ten­päi­vä on kan­sain­vä­li­nen vuo­si­päi­vä, jota on vie­tet­ty 8. maa­lis­kuu­ta 1900-luvun alku­puo­lel­ta läh­tien. Vuon­na 1975, jota vie­tet­tiin kan­sain­vä­li­se­nä nais­ten vuo­te­na, Yhdis­ty­neet kan­sa­kun­nat vah­vis­ti päi­vän vie­ton ja se sai samal­la nimen ”Yhdis­ty­nei­den kan­sa­kun­tien nais­ten oikeuk­sien ja kan­sain­vä­li­sen rau­han päivä”.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Päi­vä­ko­ti Pii­lo­met­sä pal­kit­tiin tie­de­kas­va­tuk­sen edistäjänä

Yli­kii­min­ki­läi­nen yksi­tyi­nen päi­vä­ko­ti Pii­lo­met­sä pal­kit­tiin työs­tään tie­de­kas­va­tuk­sen edis­tä­jä­nä. Tun­nus­tus­diplo­mit myön­net­tiin pit­kä­kes­toi­ses­ta ja inno­va­tii­vi­ses­ta LUMA-yhteis­työs­tä sekä yhtei­söl­li­ses­tä toi­min­nas­ta seu­raa­vil­le oppimisyhteisöille. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus


Jou­lu­kuusen saa hakea val­tion met­säs­tä luvan kanssa

Poh­jois-Poh­jan­maan alu­eel­la jou­lu­puun voi tänä­kin vuon­na hakea val­tion met­säs­tä, kun­han on ensin hank­ki­nut sii­hen luvan Erä­lu­vat-kau­pas­ta. Kym­me­nen euroa mak­sa­va lupa oikeut­taa hake­maan jou­lu­kuusen tai ‑män­nyn val­tion talous­käy­tön pii­ris­sä ole­vis­ta monikäyttömetsistä.