Kampaus kuntoon kotikylän luotettavan ja lempeän kampaajan käsissä, lusikallinen lähiseudun hunajaa iltateehen kurkkukipua hellittämään, niskajumit kuriin tutulla hierojayrittäjällä, palju vuokralle pikkujouluihin tuoreelta paikalliselta yrittäjältä ja kotikylän muusikon joulukonsertin päivämäärä kalenteriin.
Lähiruokaostoksetkin hoituvat oman kylän tuottajalta. Nämä kaikki ovat kestäviä arvovalintoja, joilla voimme osaltamme vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja alueen elinvoimaa.
Koko laajan Oulun vetovoimaa ja elinvoimaa voidaan lisätä kuntapäätöksenteolla – jos niin halutaan. Ajattelen, että meidän päättäjien tärkeimpänä tehtävänä on kuunnella alueemme ihmisten arjen sydänääniä, toiveita ja tahtotiloja. Vain näin taataan se, että jokainen pidetään mukana myös Haukiputaalta Kiiminkiin ja Ylikiimingistä Kuivaniemelle.
Kunkin alueen asiantuntijuus piilee niiden asukkaissa, ei poliitikoissa ja virkamiehissä.
Elinkeinoelämän uudistuminen, uudet paikalliset innovaatiot, osallisuus ja eriarvoistumisen ehkäisy ovat avainasemassa alueiden elinvoiman kehittymisen kannalta. Oman valtuustourani merkityksellisimpiä hetkiä ovatkin olleet ne, kun vaikuttaminen on tuottanut konkreettista tulosta: Virpiniemen alueen kehittymisen edistäminen, urheilukentän uudistaminen sekä alakoulun oppilaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Yhtäkään näistä tuloksista ei olisi saatu ilman paikallisten ihmisten asiantuntijuutta.
On syytä pysähtyä pohtimaan, että kenelle politiikkaa tehdään, jos ei alueiden ihmisille? Pidän tärkeänä, että päätöksiä tehdään aina elettävän ajan puitteissa, ihmislähtöisesti ja kestävästi.
Alueiden elinvoima on pohjimmiltaan myös turvallisuutta. Ja sitä jos jotain kipeimmin nyt kaivataan.
Eveliina Leskelä, Oulun kaupunginvaltuutettu, sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäsen, eduskuntavaaliehdokas, Keskusta