Koko Välikylän päiväkodin väki on ollut mukana esikasvattamassa, istuttamassa ja hoitamassa päiväkodin syksyn sadonkorjuujuhlassa korjattua satoa. Omien kasvatusten tuotteita on ollut nautittavana jo pitkin kesää, kun ruohosipulit, salaatit ja marjat ovat päässeet lasten syötäväksi.
Syyskuun alun sadonkorjuujuhlassa muun muassa nostettiin perunoita, joita paistetaan päiväkodin pihan kodassa herkuiksi ja joita käytetään askarteluun. Sadonkorjuujuhlassa perunannoston ohella oli myös monenlaista mukavaa tekemistä ja satokasvisten maistelua. Mukana menossa olivat Kiimingin-Jäälin vesienhoitoyhdistys sekä päiväkodin vanhempainyhdistys.
Johanna Riekki on Välikylän päiväkodin ympäristökasvattaja. Hänen mukaansa on tärkeää, että lapset oppivat jo pienestä pitäen arvostamaan ja suojelemaan luontoa.
– Myös se tieto on tärkeä, mistä ruoka tulee. Haluamme kehittää lasten luontosuhdetta siten, että se kantaa aikuisikään saakka.
Välikylän päiväkodissa on vietetty sadonkorjuujuhlaa jo useiden vuosien ajan. Päiväkoti on jatketun aukiolon päiväkoti, jossa lapsia on noin 120–130. Jatkettu aukioloaika helpottaa osaltaan sadon kasvattamista ja hoitamista.
Enni Isokangas oli sadonkorjuujuhlassa äitinsä Tiina Lämsän kanssa. Enni muun muassa arvuutteli, mitä kasviksia ja juureksia pahvilaatikon sisällä oli. Hän kertoi, että oli jo aiemmin kesällä maistellut päiväkodin pihamaan salaattia ja marjoja.
– Metsäretkellä kerättiin mustikoita.
Tiina Lämsä pitää hienona sitä, että päiväkoti on luonnonläheinen, koska perheelle on tärkeää olla kosketuksissa luontoon.