Jää­lin Autogril­li uudistui

Uudistuneen Jäälin Autogrillin yrittäjä Niko Leinonen haluaa tarjota asiakkaille isoja ja maistuvia grilliherkkuja.Uudistuneen Jäälin Autogrillin yrittäjä Niko Leinonen haluaa tarjota asiakkaille isoja ja maistuvia grilliherkkuja.

Jää­lin Mes­sin enti­sis­sä tilois­sa avau­tui kes­ki­viik­ko­na uudis­tet­tu Jää­lin Autogril­li. Yrit­tä­jä Niko Lei­no­nen ker­too, että Jää­lin Autogril­lin avaa­mi­nen tun­tuu ikään kuin paluul­ta juu­ril­le. Hänen van­hem­pan­sa nimit­täin pyö­rit­ti­vät Lei­no­sen lap­suu­des­sa legen­daa­ris­ta punais­ta gril­li-kip­saa, jon­ka taak­se nykyi­nen gril­li­ra­ken­nus raken­net­tiin vuon­na 2009.

– Pie­nel­lä punai­sel­la kopil­la pyö­rit­te­lin ensim­mäi­siä irto­kark­ki­pus­se­ja var­maan vii­den van­ha­na, ja sii­tä muu­ta­maa vuot­ta myö­hem­min siir­ryin keit­tiö­hom­miin, muis­te­lee Lei­no­nen hymys­sä suin.

Pie­nen punai­sen kopin jäl­keen Lei­no­nen oli Jää­lin Mes­sin pui­kois­sa muu­ta­man vuo­den sen avaa­mi­ses­ta. Yrit­tä­jän taus­ta gril­li­pa­ri­lan äärel­lä on siis vakaa ja pitkä.

– Olin välil­lä pit­kään muis­sa hom­mis­sa avar­ta­mas­sa maa­il­maa­ni, mut­ta muu­ta­mat vii­me vuo­det olen taas ollut gril­lin ääres­sä toi­sel­la paik­ka­kun­nal­la. Nyt, kun tuli mah­dol­li­suus hypä­tä jou­he­vas­ti takai­sin töi­hin Jää­liin ja samal­la uudis­taa gril­lin kon­sep­tia, niin eihän sitä voi­nut jät­tää käyt­tä­mät­tä, tote­aa Leinonen.

Uudis­tu­neel­la Jää­lin Autogril­lil­lä on tar­jol­la sekä perin­tei­siä gril­li­herk­ku­ja jää­li­läi­sil­le tutun puna­ko­pin ajoil­ta että moder­nim­paa, street food ‑hen­kis­tä tar­jot­ta­vaa. Ruo­ka­lis­tan Lei­no­nen on suun­ni­tel­lut yhdes­sä oman isän­sä kans­sa, ja hän vakuut­taa annos­ten ole­van perin­tei­seen jää­li­läi­seen tapaan rei­lun kokoi­sia ja maistuvia.

– Jää­li­läi­nen ja pit­kä­po­ri­lai­nen ovat lis­tal­ta löy­ty­viä klas­sik­koan­nok­sia, joi­den perään moni on huu­del­lut­kin. Annos­ten kokoa myös kas­va­te­taan, ja jos ne ennen ovat jon­kun mie­les­tä olleet iso­ja, niin nyt ne ovat vie­lä isom­pia, lupai­lee Leinonen.

Lei­no­sen mukaan gril­lil­lä suo­si­taan lähi­ruo­kaa, ja esi­mer­kik­si nau­dan­li­ha­pih­vit tule­vat Vis­kaa­lil­ta ja säm­py­löi­tä tuo­daan lähia­lu­een leipomoista.

– Sekä street food että lähi­ruo­ka ovat juu­ri nyt iso­ja tren­de­jä, ja mie­les­tä­ni hyviä sel­lai­sia. Kun on kau­an ollut alal­la, niin uuden­lai­set kokei­lut ja annok­set tuo­vat uut­ta sär­mää ja intoa tekemiseen.

Lei­no­sen mukaan gril­lin ruo­ka­lis­ta ei ole kiveen hakat­tu, vaan tar­jol­le tulee kuu­kausit­tain myös eri­koi­san­nok­sia. Hän ker­too, että työn­te­ki­jät saa­vat ideoi­da annok­sia vapaas­ti, ja että myös asiak­kai­den toi­vei­ta lis­tan suh­teen kuunnellaan.

– Jos oli­si pak­ko vali­ta oma suo­sik­ki lis­tal­tam­me, niin aura­juus­ton ystä­vä­nä on pak­ko sanoa Aura Boss ‑bur­ge­ri. Boss-bur­ge­rei­den lis­tal­ta asiak­kaal­la on mah­dol­li­suus vali­ta bur­ge­riin juu­ri omaan makuun sopi­vat täyt­teet, joten jokai­sel­le löy­tyy var­mas­ti suo­sik­kin­sa, Lei­no­nen kertoo.

Ruo­ka­lis­tan ja kon­sep­tin lisäk­si myös gril­lin sisä­ti­lat ovat koke­neet pien­tä remont­tia. Sei­nät ovat saa­neet pin­taan tuo­ret­ta maa­lia, ja keit­ti­öön on teh­ty suu­ri parannus.

– Urak­ka ei ollut kovin iso. Tavoit­tee­nam­me oli luo­da hen­ki­lö­kun­nal­le käy­tän­nöl­li­set ja moni­puo­li­set työ­ti­lat sekä asiak­kail­le viih­tyi­sä ympä­ris­tö, Lei­no­nen toteaa.

– Ajat­te­lim­me aluk­si, että voi­tai­siin teh­dä suu­rem­pi­kin remont­ti, mut­ta pää­dyim­me täl­lä ker­taa pitä­mään remon­tin mal­til­li­se­na. Tule­vai­suu­des­sa raken­nuk­sen ulko­kuo­rel­le voi­tai­siin teh­dä jon­kin­lai­nen kohen­nus, jat­kaa Leinonen.

Gril­lil­lä aloit­taa myös uusia työn­te­ki­jöi­tä. Lei­no­nen ker­too, että hänen lisäk­seen gril­li työl­lis­tää täl­lä het­kel­lä nel­jä ihmistä.

– Olin posi­tii­vi­ses­ti yllät­ty­nyt sii­tä, kuin­ka pal­jon saim­me työ­ha­ke­muk­sia gril­lil­le. Saim­me kasaan aivan erin­omai­sen hen­ki­lö­kun­ta­po­ru­kan, kehai­see yrittäjä.

Lei­no­nen ker­too, että Jää­lin Autogril­lil­lä pal­vel­laan sisä­ti­lo­jen lisäk­si kah­del­la auto­luu­kul­la. Tämän vuok­si mah­dol­li­set koro­na­ra­joi­tuk­set eivät ole yri­tys­toi­min­nan kan­nal­ta huo­let­ta­neet Lei­nos­ta kovin­kaan pal­joa, ja ravin­to­la­uu­dis­tus­ta on voi­tu teh­dä kevein mielin.

– Havain­to­ni mukaan koro­na-aika­na volyy­mi perin­tei­sil­lä autogril­leil­lä tun­tuu kas­va­neen, ja ihmi­set ovat jäl­leen löy­tä­neet gril­li­ruo­an tykö.

Lei­no­nen toi­voo, että asiak­kaat löy­tä­vät tien­sä myös uudis­te­tun Jää­lin Autogril­lin luok­se pian.

– Mitä enem­män on asiak­kai­ta, niin sitä enem­män itse nau­tin teke­mi­ses­tä. Toi­vot­ta­vas­ti ihmi­set tykäs­ty­vät sii­hen mitä teemme.

TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.