Nelostien varrella Iissä sijaitseva legendaarinen Nelos-Grilli on avattu asiakkaille vuoden tauon jälkeen. Perjantaina paikan yrittäjinä aloitti turkkilaissyntyinen Tasan Uzuner.
– Pyöritämme paikkaa koko perheen voimin, mukana on mieheni Ganim Uzuner sekä isäni ja äitini, kertoo 32-vuotias Tasan Uzuner.
– Olemme tosi hyvällä ja innokkaalla mielellä tarttuneet toimeen. Asiakkaat ovat löytämässä paikan, iloitsi Tasan. Nyt onkin tärkeintä saada tietoa leviämään, että paikka on avattu jälleen.
Nelos-Grilli sijaitsee keskeisellä paikalla aivan nelostien kupeessa Kärkkäisen kauppakeskusta vastapäätä. Paikka oli vuoden päivät tyhjillään edellisen toimijan lopetettua. Kiinteistön omistajat ja aikoinaan useaan otteeseen itse paikkaa pyörittäneet Kirsi Ollikainen ja Tuomo Engström ovat tyytyväisiä, että uusi yrittäjä ja vuokralainen löytyi.
Pariskunta aloitti paikassa grillinpidon pienissä puitteissa 1984. Nykyinen isompi, idyllinen ja persoonallinen toimitila valmistui vuonna 1987 ja 160 neliömetrin kokoinen terassiosan laajennus vuonna 1992. Rakennuksen ulkoverhous oli alunperin valkoinen, sitten keltainen ja nykyisin vaaleanpunainen. Matkan varrella on kiinteistöön tehty useita isojakin remontteja, joista mittavimmat tehtiin tänä talvena ja 90-luvun alussa tapahtuneen tulipalon jälkeen.
Nelos-Grillillä on ajan saatossa ollut useampia toimijoita vuokralla. Tontilla myös Teboilin polttoaineen jakeluasema.
Alkujaan kyseisellä paikalla toimi pieni grilli, jonka omistajalle Tuomo Engström oli maininnut, että kun hän lopettaa toimintansa ja myy grillikioskin, hän on Kirsin kanssa kiinnostunut ostamisesta. Näin tapahtui. Engströmillä itsellään oli asuntovaunugrilli Kiviniemessä jo 19-vuotiaana.
Nyt uusi yrittäjä Tasan Uzuner ja hänen turkkilaislähtöinen perheensä aloittivat Nelos-Grillillä täysin remontoiduissa tiloissa. Paikka löytyi sattumalta, kun perhe oli ajelemassa nelostietä Haaparantaan ja silmiin osui vuokrattavana-kyltti.
– Olimme etsineet sopivaa paikkaa Oulun alueelta ravintolatoiminnan aloittamiseen, ja tämä kiinteistö näytti houkuttelevalta ja sijainniltaan aivan erinomaiselta, kertoo Tasan Uzuner.
Nelos-Grillin nimi haluttiin säilyttää, koska paikalla on pitkät perinteet ja paikka tunnetaan jopa kautta Suomen. Aikoinaan Ilta-Sanomat listasi Nelos-Grillin Suomen kuuden legendaarisimman grillin joukkoon.
Nyt paikan palvelukattausta on laajennettu pizzoilla ja kebab-annoksilla, jotka kuuluvat laajalla tarjonnalla perinteisten grilliruokien kuten hampurilaisten, ranskalaisten ja makkaraperunoiden oheen. Listalla on myös salaattiaterioita. Jatkossa on tarkoitus tarjolla myös joitakin turkkilaisia annoksia ja leivonnaisia. Ruoka-annokset voi nauttia joko paikan päällä tai ottaa mukaan vietäväksi kotiin.
Tasan Uzunesin isä Ramo Cekirge on alan taitaja ja konkari alalla, sillä hän on toiminut ravintolayrittäjänä Suomessa 32 vuotta Jyväskylässä, Suomussalmella ja Utajärvellä.
Nelos-Grillillä päävastuun yrittäjänä ottanut tytär Tasan on syntynyt Turkissa, mutta myöhemmin perhe on muuttanut Suomeen. Tasan on opiskellut lähihoitajaksi ja työskennellyt alalla. Ei ole poissuljettu, etteikö hän joskus myöhemmin jatkaisi opiskeluja sairaanhoitajaksi, mutta nyt oli sopiva ja oikea aika ryhtyä ravintola-alalle koko perheen voimin.
– Tarvitsemme tänne Nelos-Grillille vielä yhden työntekijän, joka on parhaillaan hakusessa.
Nelos-Grilli on avoinna joka päivä arkisin maanantaista torstaihin kello 10–20 ja perjantaisin kello 21 asti. Lauantaina ja sunnuntaina avataan kello 11 ja ollaan avoinna kello 21:een.
Lounasaikana arkipäivisin kello 10–14 ruoka-annoksiin kuuluu myös salaatti, juoma ja kahvi. Paikkoja sisätiloissa on yli 20 ja kesäkaudeksi avataan katettu terassiosa anniskeluoikeuksin. Suunnitelmissa on musiikkitarjontaa tai vaikkapa karaokea terassille kesäkaudelle, jolloin koko paikan aukioloaikaa jatketaan myöhempään.
Kirsi Ollikainen ja Tuomo Engström Nelos-Grillin edustalla.
TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ