Kou­lu­ruo­kaa on riit­tä­väs­ti — Sen koos­tu­mus on moni­ta­hoi­nen palapeli

Kouluruuan sisällön määrittelee kansalliset ravitsemussuositukset. Uusimmat suositukset ovat viime aikoina puhuttaneet etenkin kasvisten lisäämisen ja leikkeleiden vähentämisen takia. Kuvat: Tuija Järvelä-UusitaloKouluruuan sisällön määrittelee kansalliset ravitsemussuositukset. Uusimmat suositukset ovat viime aikoina puhuttaneet etenkin kasvisten lisäämisen ja leikkeleiden vähentämisen takia. Kuva: Tuija Järvelä-Uusitalo

Kou­lu­ruu­an koos­tu­muk­seen vai­kut­ta­vat ravit­se­mus- ja ikä­kausi­suo­si­tuk­set, kas­va­tuk­sel­li­set tavoit­teet, seu­tu­yh­teis­työ ja käy­tet­tä­vä raha­sum­ma. – Kou­lu­jen ruo­ka­lis­ta­suun­nit­te­lu on erit­täin tark­kaan ohjat­tua, moni­ja­kois­ta ja val­vot­tua, emme­kä voi toteut­taa ruu­an­ja­ke­lus­sa yksit­täi­siä toi­vei­ta, ker­too Iin kun­nan ate­ria ja puh­taus­pal­ve­lu­pääl­lik­kö Anne Hau­ta­mä­ki. Kou­lu­ruu­an sisäl­lön mää­rit­te­lee kan­sal­li­set ravit­se­mus­suo­si­tuk­set. Uusim­mat suo­si­tuk­set ovat vii­me aikoi­na puhut­ta­neet eten­kin kas­vis­ten lisää­mi­sen ja leik­ke­lei­den vähen­tä­mi­sen takia. –… 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus