Uusi illallisravintola Lankku Steakhouse avattiin ravintolasulun päätyttyä viime viikon keskiviikkona niin pian kuin se oli käytännössä mahdollista, kun saatiin tieto ravintolasulun poistumisesta maakunnan alueella. Valmistuttuaan uusi ravintola ehti olla avoinna reilun viikon helmi-maaliskuun taitteessa ennen sulun alkamista. Samanttan lounasbuffet ravintolasalin puolella päästiin käynnistämään jo kahta päivää aiemmin.
Yrittäjät Susanna ja Kimmo Kallio ovat iloisia, että toimintaa päästiin nyt jatkamaan. Uusi ravintola sai positiivisen vastaanoton ja paljon myönteistä palautetta heti sen aloittaessa, ja tästä on hyvä jatkaa.
– Näyttää siltä, että sulun päättymistä on odotettu kovasti, ihmiset haluavat lähteä tuulettumaan ja ulos syömään niin lounasta kuin illallisravintolaankin, kertovat yrittäjät.
– Uusi ruokapaikka on otettu omaksi. On ollut mukava kuulla, että tämäntyyppistä ruokaravintolaa on kaivattu paikkakunnalla. Asiakkaita tulee myös laajemmalta alueelta, mikä oli tavoitteenakin.
Yrittäjät ovat luottavaisia siihen, ettei uusia sulkuja enää tulisi, sillä ne ovat koetelleet ravintola-alaa kovalla kädellä. Ruokaravintolat ovat kuitenkin pystyneet huolehtimaan varotoimista koko ajan hyvin ja välttämään tartuntoja. Myös kävijät ovat omaksuneet suojautumiskäytännöt hyvin, ja niin on varmasti jatkossakin.
– Mennyt vuosi on sisältänyt todellakin monenlaisia käänteitä ja siinä riittää muistelemista. Niin ravintoloille kuin asiakkaillekin on välillä ollut vaikeaa pysyä perässä ja ottaa selvää, miten voidaan toimia, huokaa Kimmo Kallio.
– Tästä lähdetään kuitenkin kohti tulevaa positiivisella mielellä. Meillä on suunnitelmia ja potentiaalia kehittää toimintaamme edelleen. Jännittäväähän tämä on, sillä tällainen ravintola on uusi avaus meillekin, hän jatkaa.
– Toivottavasti tilanne paranee kaikin puolin kevättä ja kesää kohden, lisää Susanna Kallio.
Lankku Steakhouse sijaitsee Haukiputaalla Välitiellä hotelli-ravintola Samanttan yhteydessä, jonne rakennettiin uudet ravintolatilat entisen pub-yökerhon paikalle viime vuoden ja alkuvuoden aikana.
Vuosi sitten ensimmäisen sulun aikana kunnostettiin lounasbuffetin ja hotellin aamiaistarjoilun käytössä olevaa isoa salia, ja aiemmin oli remontoitu jo aula, kokoustila ja saunaosasto. Nyt viime viikkojen sulun aikana päätettiin uusia ja kunnostaa ravintolan keittiö, joka palvelee nyt paremmin Lankun a la carte ‑annosten valmistusta.
Uudessa, A‑oikeuksien varustellussa ravintolassa on asiakaspaikkoja 80. Paikan nimeksi valikoitui brändiä mietittäessä Lankku Steakhouse. Nimi viittaa paikalliseen sahaperinteeseen ja samalla myös pihvitarjontaan painottavaan ravintolaan. Illallis- ja seurusteluravintola on suunnattu kaiken ikäisille ruokailijoille ja paikka soveltuu myös ryhmille ja juhlatilaisuuksien pitopaikaksi. Tiloissa voidaan huomioida etäisyydet. Koronarajoitusten voimassa ollessa illallisravintolan asiakkaat voivat halutessaan ruokailla myös ison salin puolella tai kokoustilassa.
Lankun sisutustuksessa on käytetty paljon puuta ja viihtyisyyttä ja tunnelmaa on saatu valaistuksella, maanläheisillä sävyillä ja vihreydellä. Ravintolan konseptina on tarjota hyvistä raaka-aineista huolella valmistettua ruokaa fine dining ‑hengessä, mutta rennolla meiningillä kohtuuhintaisesti.
Ravintolan ilme ja ruokalista noudattaa näkemystä, jollainen yrittäjillä oli mielessä heidän ryhtyessään luomaan uutta ravintolaa, ja siitä tuli sellainen kuin pitikin. Sisustussuunnitelman paikkaan on tehnyt Valava Oy. Ruokalistan viimeisen silauksen loi keittiömestari Jarkko Huhtela.
Henkilökuntaa hotelli-ravintola Samanttassa ja Stakhouse Lankussa on toistakymmentä. Uutta väkeä palkattiin Lankun avaamisen myötä ja tarkoituksena on vielä lisätä väkeä tarpeen mukaan.
– Meillä on käynyt hyvä flaksi, olemme onnistuneet saamaan hyviä työntekijöitä, kiittelevät yrittäjät.
Lankku Steakhouse on avoinna kaikkina viikonpäivinä kello 17–22 paitsi maanantaita ja tiistaita, jolloin ollaan suljettuna. Lounaspuffet on avoinna joka arkipäivä isossa salissa.
Aika näyttää, minkälainen on tuleva kesä, pohtivat yrittäjät. Kyselyjä ja varauksia ravintolapalvelujen osalta ja juhlien pitopaikaksi on jo tullut. Hotelli on ollut avoinna sulkujenkin aikana, ja nyt hiihtolomien aikaan yöpyjiä oli jo ihan mukavasti.
Samantta täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Viime vuosi oli uudistumisen aikaa, jolloin tiloja remontoitiin kauttaaltaan. Saunaosaston kunnostuksen yhteydessä tehtiin ulkoporeallasalue. Tulevien viikkojen aikana hotelliosan ensimmäisen kerroksen huoneistojen remontointi jatkuu. Kesällä uudistetaan paikan käyntikortti, hotelli-ravintolan etupiha. Uudistuneessa kokonaisuudessa on entistä paremmat puitteet ruokailla, majoittua, järjestää kokouksia, juhlia ja saunailtoja.
– Jos tilanne sallii, kesällä voitaisiin järjestää avoimien ovien päivä ja kahvitarjoilu 50-vuotisen toiminnan merkeissä, suunnittelee Susanna Kallio.