Haukiputaan keskusurheilukentän kunnostamisesta ja kentän sijainnista tehtiin valtuustossa linjaava päätös, joskin askelmerkit tarkentuvat vasta jatkossa.
Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Eveliina Leskelän (kesk) maanantai-illan kokouksessa tekemän muutosesityksen, josta ryhmien puheenjohtajisto oli ennalta neuvotellut ja sanamuodoista oli päästy kompromissiin. Ensimmäisessä talousarviokokouksessa asiasta tehdyt muutos- ja ponsiesitykset Leskelä ja Esa Aalto (vihr.) vetivät pois.
Nyt tehty päätös merkitsee, että Kiiminkijoen rantaa (urheilukentän aluetta) ryhdytään kaavoittaamaan asuntorakentamiseen. Haukiputaan urheilualueita koskevassa jatkoselvittelyssä ratkeaa keskusurheilukentän paikka, onko se Torpanmäki vai joku muu. Nykyisen kentän ja huoltorakennuksen kunnostaminen tällä välin ei ole kuitenkaan poissuljettu. Huoltorakennuksen korjaamiseen talousarvioon varatun määrärahan kohdentuminen tarkentuu tehtävien selvitysten perusteella.
Avainasemassa tulevien ratkaisujen suhteen on kaupungin liikuntapalvelut ja vuoden alusta aloittava uusi hyvinvointi‑, kulttuuri- ja liikuntalautakunta.
Joni Meriläinen (sd.) ja Kaarina Torro (sd.) jättivät kokouksen päätteeksi valtuustoaloitteen, että uuden lautakunnan tulee heti kevään 2023 aikana laatia laadukkaat suunnitelmat huonokuntoisten urheilukentän ja huoltorakennuksen kunnostamisesta. Budjetissa on näiden kunnostamiseen varattu määrärahat, joilla kenttä sekä huoltorakennus tulee kunnostaa kunnolla.
Aloitteessa todetaan, että keskusurheilukentän kaavoitus asunnoille ja uuden paikan etsiminen urheilukentälle on niin pitkä prosessi, ettei se poista nykyisen urheilukentän ja huoltorakennuksen kunnostusta.
Valtuusto hyväksyi vuoden 2023 talousarvion ja taloussuunnitelman tuleville vuosille. Valtuuston 1. talousarviokokouksessa jätettiin 15 muutosesitystä, mutta vain muutama meni läpi äänestysten jälkeen.
Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Olli Kohosen (vas.) esityksen Kierrätyskeskuksen toiminnan jatkamisesta. Siitä aiheutuvat 460 000 kulut katetaan konsernijohtaja Ari Alatossavan mukaan rahavarojen muutoksella.
Muut hyväksytyt esitykset olivat tekstimuutoksia. Yksimielisesti hyväksyttiin Mauno Murtoniemen (vas.) esitys, että alkuvuoden 2023 aikana selvitetään taloudelliset ja henkilöstöresurssit oppilaiden tukitoimiin inkluusion toteuttamiseksi.
Suvi Helasen (kesk.) esitys meni läpi äänin18-49. Päätöksen mukaan palveluverkkoselvityksessä on huomioitava ulkoisen arvioinnin jälkeen tapahtuneet toimintaympäristön muutokset ja kaavoitustilanne eri alueilla sekä tehdään ennakkovaikutusten arvioinnit.
Jukka Huotarin (ps.) esitystä Mun Oulu ‑verkkomedian lakkauttamisesta kannatti 26 valtuutettua ja 41 vastusti, eli Mun Oulu jatkaa.
Oulun kaupungin talousarvio pienenee 1,5 miljardista eurosta noin 723 miljoonaan euroon hyvinvointialueiden aloittaessa 2023. Kaupungin palkkalistoilta siirtyy henkilöstöä noin 4000 Pohteelle. Kaupungin verotuloprosentti on ensi vuonna 7,86 eikä veroihin tule korotuksia.
Uutta lainaa ei oteta ensi vuonna. Lainaa per asukas on ensi vuonna 2 800 euroa asukasta kohti. Investointien kustannukset lähivuosina ovat noin 200 miljoonan euron luokkaa vuodessa.
Jäsenet uuteen lautakuntaan
Vuoden 2023 alusta aloittavaan uuden hyvinvointi‑, kulttuuri- ja liikuntalautakunnan jäseniksi valittiin jäljellä olevaksi toimikaudeksi: pj. Susa Vikeväkorva (kesk.), vpj Susanna Kisner (kesk.), Rauno Hekkala (vas.), Taija Jyrkäs (vas.), Latekoe Lawson Hellu (vihr.), Anneli Näppä (kesk.), Olli Heikkilä (kesk.), Pekka Simonen (kok.), Päivi Hirsso (kok.), Lyly Rajala (kok.), Tuija Pohjola (sd), Henri Aavavirta (ps.) ja Juha Richter (ps.).
Tutustu Rantapohjan tilaustarjouksiin tästä.