Keis­kan kou­lun vii­meis­tä jou­lu­juh­laa vie­tet­tiin nau­run, lau­lun ja uutis­ten merkeissä

Keis­kan kou­lun 1.–4. luok­ka­lai­set antoi­vat jou­lu­juh­las­sa ylei­söl­lä aihet­ta niin nau­ruun kun her­kis­ty­mi­seen. Keis­kan kou­lu lak­kau­te­taan ensi kevät­lu­ku­kau­den jäl­keen ja oppi­laat siir­ty­vät Hau­ki­pu­taan kou­luun. Vii­meis­tä jou­lu­juh­laa vie­tet­tiin vii­me tors­tai­na ja ylei­sös­sä olleet van­hem­mat ja iso­van­hem­mat oli­vat äimis­ty­neet hie­nos­ta showsta.

Lue lisää

Jou­lu­ku­kat luo­vat tun­nel­maa, ilah­dut­ta­vat ja kan­ta­vat perinteitä

Jou­lu­ku­kat ovat olleet osa suo­ma­lai­sia jou­lu­ko­te­ja yhtä kau­an kuin jou­lu­kuuset­kin. Perin­tei­set suo­si­kit, kuten jou­lu­täh­ti, ama­ryl­lis ja hyasint­ti, pitä­vät yhä pin­tan­sa, mut­ta myös orki­dea ja pit­kä­kes­toi­nen tuli­lat­va on kas­vat­ta­nut suosiotaan. 

– Tuli­lat­va sopii myös aller­gi­koil­le ja tuok­su­yli­her­kil­le, ker­too kuk­ka­kaup­pias Jen­ni Aho­nen Hau­ki­pu­taal­la toi­mi­vas­ta Mer­vin Kukasta.

Lue lisää

Kink­ku on yhä jou­lu­pöy­dän ykkönen

Jou­lu­kin­kun suo­sio on edel­leen vank­ka osa suo­ma­lais­ta jou­lu­ruo­ka­pe­rin­net­tä, mut­ta vii­me vuo­si­na kin­kut ovat pienentyneet.

– Suo­si­tuin ja kysy­tyin jou­lu­kink­ku on nyt 3–5‑kiloinen tuo­re­suo­lat­tu kink­ku. Aiem­min perin­tei­si­nä tun­ne­tut suu­rem­mat kin­kut ovat jää­neet lähes tyys­tin vähem­mäl­le kysyn­näl­le, ker­too elin­tar­vi­ke­puo­len osas­ton­hoi­ta­ja Jari Ala­ta­lo Hau­ki­pu­taan Sääs­tö­kuo­pas­ta, joka tun­ne­taan suo­sit­tu­na liha­kaup­pa­na jo vuo­si­kym­men­ten ajalta.

Lue lisää

Kol­men suku­pol­ven jou­lu­kuusi­pe­rin­ne elää ja voi hyvin

Vep­sä­läi­siä Tik­ka­sen per­heen jou­lu­kuusia on myy­ty jo kuu­del­la vuo­si­kym­me­nel­lä tuo­maan kotei­hin jou­lu­tun­nel­maa. Kaik­ki sai alkun­sa 1970-luvul­la, kun met­su­ri­na työs­ken­nel­lyt Olli Tik­ka­nen alkoi myy­dä lat­va­kuusia joulukuusiksi. 

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus