Opet­ta­vai­nen ja ren­to hyvinvointiviikko

Aripäivän pukuloistoa.Aripäivän pukuloistoa.

Yli­ky­län kou­lul­la vie­tet­tiin maalis–huhtikuun vaih­tees­sa hyvin­voin­ti­viik­koa. Oppi­laat kir­joit­ti­vat Rant­sik­kaan vii­kon taaphtumista.

Maa­nan­tai­na oli Ari-päi­vä. Sil­loin kou­lum­me oppi­laat sai­vat pukeu­tua jok­si­kin Arik­si, esi­mer­kik­si eska­rik­si tai pyja­ma­su­per­san­ka­rik­si. Aamul­la, kun opet­ta­ja tuli luok­kaan niin luo­kas­sa oli enem­män Are­ja kuin oppi­lai­ta. Moni oli otta­nut neu­vos­ta vaa­rin ja omal­la taval­laan pukeu­tu­nut Ariksi.

Tiis­tai­na oli äly­tön päi­vä, jol­loin äly­lait­teet oli­vat pois­sa käy­tös­tä. Jot­kut opet­ta­jat eivät nou­dat­ta­neet sään­tö­jä ihan tar­kal­leen, mut­ta oppi­laat ymmär­si­vät hyvin, että työ­tä oli teh­tä­vä. Se ei ollut kui­ten­kaan ainoa jut­tu, sil­lä Syk­keel­tä tuli nuo­ri­so­työ­noh­jaa­ja jut­te­le­maan mei­dän kans­sam­me ruo­ka­tun­nin aikana.

Kes­ki­viik­ko­na oli ren­tou­tus­päi­vä. Sil­loin meil­le tuli käy­mään vie­rai­ta. Ren­to ja haus­ka Kura­moot­to­ri (Matiak­sen lem­pi­ni­mi) sekä iha­na ja myös­kin haus­ka Pil­vi jut­te­li­vat mei­dän kans­sam­me koh­taa­mi­ses­ta. Jokai­nen sai ker­toa mil­lä taval­la haluai­si itsen­sä kohdattavan.

Tors­tai­na oli repu­ton päi­vä. Sil­loin jokai­sel­la oppi­laal­la oli toi­nen tois­taan eri­koi­sem­pia kan­to­vä­li­nei­tä. Muun muas­sa kot­ti­kär­ryt, nuken­rat­taat ja kita­ra­ko­te­lo oli­vat muu­ta­mal­la oppi­laal­la repun sijas­ta muka­na. Oli muka­na myös nor­maa­le­ja rep­pu­ja, mut­ta ei se haitannut!

Per­jan­tai­na oli päik­kä­ri­välk­kä, joka oli ruo­ka­vä­li­tun­nil­la. Sil­loin oppi­laat sai­vat ottaa päi­vä­unet ja leväh­tää pat­jal­la. Ne, joil­le ei uni mait­ta­nut sai­vat tou­hu­ta väli­tun­nil­la. Hyvin­voin­ti­viik­ko oli monen oppi­laan mie­les­tä hyvä, kun sai vähän vaih­te­lua nor­maa­liin viik­koon. Kevät on teh­nyt tulon merk­ke­jään ja kou­lu lähe­nee loppuaan.

Sai­ma Lau­ri 5. lk, apu­na ollut Jen­na Lam­pe­la, 5. lk

 

Ari-päi­vä. Oli maa­nan­tai ja oli ari-päi­vä eli pukeu­du asuun, joka lop­puu ari- tavuun. Oli pal­jon hie­no­ja asukokonaisuuksia.

Se päi­vä oli monen mie­les­tä paras hyvin­voin­ti­vii­kos­sa. Siel­lä oli tik­ka­ria, far­ma­ria, maa­la­ria, hop­pa­ria, raken­nusy­li­mes­ta­ria ja kai­ken­lais­ta muu­ta kivaa.

Äly­tön päi­vä: Tiis­tai­na oli äly­tön päi­vä eli opet­ta­jat eikä oppi­laat saa­neet käyt­tää äly­lait­tei­ta kou­lu­päi­vän aika­na. Esi­mer­kik­si 3. luok­ka oli kir­jas­tos­sa tie­to­ko­ne­tun­nin sijaan.

Ren­tou­tus­tun­ti: Kes­ki­viik­ko­na oli ren­tou­tus­tun­ti. Sil­loin tuli kou­lu­ku­raat­to­rit käy­mään kou­lul­la ja pitä­mään oppi­tun­nin aihees­ta tois­ten kun­nioit­ta­mi­ses­ta oppilaille.

Repu­ton päi­vä: Tors­tai­na oli repu­ton päi­vä. Sil­loin oppi­laat toi­vat kou­luun kir­jan­sa jol­lain eril­lä kuin repul­la esi­mer­kik­si kot­ti­kär­ryil­lä tai kassilla.

Päik­kä­ri­välk­kä: Per­jan­tai­na oli päik­kä­ri­välk­kä, jol­loin oppi­laat men­nä kou­lun saliin leväh­tä­mään ruokavälkällä.

Elvia Aho­nen, 3. lk

Kir­jas­to­ret­ki. Aamul­la 1.4.2025 kol­mos­luok­ka läh­ti kir­ja­vink­kauk­seen Kii­min­gin kir­jas­tol­le Kata­rii­na-open ja Mee­rin kans­sa kävel­len. Kun olim­me kir­jas­tol­la, kir­ja­vink­kaus alkoi. Kir­ja­vink­kauk­ses­sa suo­si­tel­tiin kau­hu­kir­jo­ja ja hevoskirjoja.

Kun kir­ja­vink­kaus lop­pui, oppi­laat sai­vat lai­na­ta kir­jo­ja, joi­ta esi­tel­tiin kir­ja­vink­kauk­ses­sa. Kir­ja­vink­kauk­sen kir­jo­ja oli lai­tet­tu esil­le ja nii­tä sai myös lainata.

Reis­su oli haus­ka, innoit­ta­va ja opettavainen.

Mart­ta Rämet, 3. lk