Oulun kau­pun­gin talous­ar­vio­esi­tyk­ses­sä vie­lä sorvattavaa

Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kokoon­tui talous­ar­vio­se­mi­naa­riin ja kokouk­seen Rova­nie­mel­le vii­me tors­tai­na ja per­jan­tai­na. Semi­naa­rin ja kokouk­sen ker­ro­taan suju­neen hyväs­sä yhteis­hen­ges­sä sii­tä huo­li­mat­ta, että talous­ar­vio­muu­tok­sia on teh­ty 46 kappaletta.

Talous­ar­vion 2025 ja talous­suun­ni­tel­man 2026–2027 käsit­te­ly jat­kuu seu­raa­vas­sa kokouk­ses­sa 5. ja 12. mar­ras­kuu­ta, jol­loin teh­dään lopul­li­set esi­tyk­set kau­pun­gin­val­tuus­tol­le. Tulo­ve­ro­pro­sent­tiin ja kiin­teis­tö­ve­ro­pro­sent­tiin pala­taan seu­raa­vas­sa kokouk­ses­sa 5. marraskuuta.

Val­tuu­tet­tu Nina Pat­rik­ka ja muut alle­kir­joit­ta­neet ovat kesä­kuus­sa jät­tä­neet val­tuus­toa­loit­teen jos­sa esi­te­tään, että Oulun kau­pun­ki käyn­nis­tää mat­kai­lun kehit­tä­mis­hank­keen tavoit­tee­na suun­ni­tel­la ja toteut­taa kyl­py­lä­ho­tel­li Ede­nin tiloi­hin merel­li­nen luon­non ja meren­käyn­nin his­to­rian kes­kus Nal­li­ka­riin. Tämän­kal­tai­nen kes­kus on Kot­kas­sa. Oulu on meri­kau­pun­ki, mut­ta se ei juu­ri näy turis­ti­näh­tä­vyyk­sien osal­ta, aloit­tees­sa todetaan.

Kau­pun­gin­hal­li­tus tote­si vas­tauk­ses­saan, että Ede­nin muok­kaa­mi­nen laa­jem­mas­sa mitas­sa vaa­ti­si mit­ta­vat muu­tos­työt, joi­den hin­ta nousi­si niin kor­keak­si, että talou­del­li­ses­ti hank­kees­ta ei saa muo­dos­tet­tua kan­nat­ta­vaa lii­ke­toi­min­taa. Oulun kau­pun­gin tavoit­tee­na on, että Kyl­py­lä­ho­tel­li Eden voi­si jat­kaa toi­min­taan­sa kyl­py­lä­nä ja hotel­li­na. Kau­pun­gin tulee toi­mia tämän tavoit­teen mah­dol­lis­ta­ja­na. Kyl­py­lä­ho­tel­li Eden on sul­jet­tu eikä täl­lä het­kel­lä toiminnassa.