Kas­ki­puu tuo mark­ki­noil­le lasi­lis­tat­to­mat ovet ensim­mäi­se­nä koti­mai­se­na valmistajana

Yli­kii­min­ki­läi­nen ikku­na- ja ovi­val­mis­ta­ja Kas­ki­puu Oy lan­see­raa uuden Futu­re-ovi­mal­lis­ton­sa Finn­Build 2024 ‑mes­suil­la Hel­sin­gin Mes­su­kes­kuk­ses­sa. Uusis­sa ovis­sa ei ole lain­kaan lasi­lis­to­ja ja ne on varus­tet­tu pii­lo­sa­ra­noil­la. Kas­ki­puu on ensim­mäi­nen koti­mai­nen val­mis­ta­ja, joka tuo mark­ki­noil­le lasi­lis­tat­to­mat ulko-ovet.

Kas­ki­puu on per­hey­ri­tys, jol­la on ovi­teh­das Yli­kii­min­gis­sä, ovi- ja ikku­na­teh­das Vii­ta­saa­rel­la sekä ovi­teh­das Lat­vias­sa. Kas­ki­puun perus­ti Eero Kas­ki vuon­na 1978. Kas­ki­puu on Suo­men suu­rin ikku­noi­den ja ulko-ovien koti­mai­ses­sa omis­tuk­ses­sa ole­va valmistaja.

Kas­ki­puu raken­taa par­hail­laan uut­ta ovi­teh­das­ta Yli­kii­min­kiin. Inves­toin­ti on arvol­taan noin yhdek­sän mil­joo­naa euroa. Toi­mi­tus­joh­ta­ja Mar­ko Kal­lun­ki ker­toi aiem­min Ran­ta­poh­jal­le, että inves­toin­nin myö­tä Kas­ki­puu odot­taa luo­van­sa usei­ta kym­me­niä uusia työ­paik­ko­ja. Nyt kon­ser­nin pal­ve­luk­ses­sa on noin 300 työn­te­ki­jää, ja sen lii­ke­vaih­to oli vuon­na 2023 lähes 60 mil­joo­naa euroa. Uuden teh­taan on mää­rä val­mis­tua vuo­den 2025 lop­puun mennessä.

TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.