Mai­nos­kat­ko­ja on lii­kaa televisio-ohjelmissa

Minun mie­les­tä­ni mai­nok­sia on lii­kaa tele­vi­sio­sar­jois­sa. Tun­nin ohjel­mis­sa voi olla 10 tai 15 minuu­tin välein mai­nok­sia, jot­ka voi­vat kes­tää vii­si minuut­tia. 30 minuu­tin ohjel­mis­sa, yleen­sä mitä minä kat­son, voi olla 10 minuut­tia sii­tä ohjel­mas­ta vain mai­nok­sia, joi­ta tulee 10 minuu­tin välein tai alle.

Ker­ran kun kat­soin TV:stä tun­nin ohjel­maa sii­hen tuli mai­nos­kat­ko, jon­ka jäl­keen ohjel­maa ker­ke­si olla vain vii­si minuut­tia, kun tuli taas uusi mai­nos­kat­ko. Monis­sa ohjel­mis­sa mai­nok­sia voi olla tosi pal­jon. Onko sii­nä järkeä.

Mai­nos­kat­ko­ja tulee jo ennen ohjel­man alkua­kin, jo 5 minuut­tia ennen ohjel­man alkua, joka vie jo ohjel­man kat­so­mi­ses­ta aikaa pois. Oli­si parem­pi, jos nii­tä vähen­net­täi­siin. Har­va ihmi­nen nii­tä jak­saa katsoa.

Mai­nok­sia pitäi­si vähen­tää tai mai­nos­kat­ko voi­si kes­tää vain kak­si minuut­tia vii­den sijas­ta pitem­mäl­lä aika välil­lä ja mai­nos­kat­ko­ja voi­si olla vain kak­si ker­taa tun­nin ohjel­mis­sa ja yhden ker­ran puo­len tun­nin ohjel­mis­sa. Esi­mer­kik­si ensim­mäi­nen mai­nos­kat­ko voi­si tul­la vas­ta tun­nin ohjel­mas­sa 20 minuu­tin pääs­tä kun­taas 30 minuu­tin ohjel­mis­sa voi­si olla vain yksi mai­nos­kat­ko, joka voi­si tul­la vas­ta 15 minuu­tin koh­dal­la. Mai­nok­sia voi­si olla myös vain ohjel­mien välillä.

Ymmär­rän, että sii­tä on mai­nos­ta­jil­le hyö­tyä, kos­ka mai­nok­sia on koko ajan kat­sot­ta­va­na. Sil­loin nii­tä tulee kat­sot­tua väki­sin ihmi­sel­lä, kun ei ole muu­ta teke­mis­tä. Mut­ta nii­tä pitäi­si rajoit­taa, jot­ta nii­tä ei oli­si koko aikaa ohjel­mis­sa. Ihmi­set voi­si­vat rau­has­sa kat­soa ohjel­maa eikä mai­nok­sia aina vii­den tai kym­me­nen minuu­tin välein.

Emma Sep­pä­nen, Län­si­tuu­len koulu

Jut­tu jul­kais­taan osa­na alu­een kou­lu­jen ja Ran­ta­poh­jan välis­tä yhteistyötä