Hau­Pa päät­ti kau­ten­sa voittoputkessa

HauPa päätti kautensa 1-4 vierasvoittoon Rovaniemen Unitedia vastaan. Kuva: Harri Karvonen.HauPa päätti kautensa 1-4 vierasvoittoon Rovaniemen Unitedia vastaan. Kuva: Harri Karvonen.

Hau­Pan mies­ten edus­tus­jouk­kue koh­ta­si kau­den vii­mei­ses­sä pelis­sä syk­syi­sel­lä Saa­ren­ky­län ken­täl­lä yhden sar­ja­si­joi­tuk­sen alem­pa­na olleen Rova­nie­mi Uni­te­din. Hau­Pa oli pääs­syt reis­su­pe­liin täy­del­lä kokoon­pa­nol­la ja se sii­vit­ti­kin jouk­ku­een täy­teen pis­te­pot­tiin. Otte­lu läh­ti vah­vas­ti hau­ki­pu­taa­lais­ten komen­nos­sa ja lai­dal­ta pääs­tiin lait­ta­maan kes­ki­tyk­siä maa­lil­le. Avaus­maa­li syn­tyi kui­ten­kin, kun Hau­Pa onnis­tuu pää­se­mään präs­sin alta pois ja lai­dal­ta vapau­tet­tiinn Olli Sas­si, joka siir­si pal­lon Juuso Per­nul­le, joka sai lau­koa otte­lun avausmaalin.

Puo­len tun­nin koh­dal­la Valt­te­ri Kova­lai­sen laa­du­kas kul­ma­pot­ku löy­si etua­lu­eel­ta Iiro Van­del­lin, joka siir­si Hau­Pan kah­den maa­lin joh­toon. Rova­nie­mi Uni­ted kaven­si tau­ko­lu­ke­mik­si 2–1 terä­väl­lä vastahyökkäyksellä.

Hau­Pa rat­kai­si otte­lun toi­sen puo­lia­jan alus­sa kun Jere­mias Körk­kö iski jo kau­den 14. maa­lin­sa ja on jaka­mas­sa täl­lä het­kel­lä sar­jan maa­li­pörs­sin kak­kos­si­jaa. Lop­pu­lu­ke­mik­si täl­lä komeal­la lau­kauk­sel­la irto­pal­loon kon­ka­ri Ila­ri Niku­la. Rova­nie­mi Uni­ted ei saa­nut kiriä enää käyn­tiin, joten Hau­Pa otti voi­ton ja nos­ti kau­den koko­nais­pis­te­mää­rän 23 pisteeseen.

Kau­teen mah­tui koko­nai­suu­des­saan 122 tapah­tu­maa ja kes­ki­mää­räi­ses­ti näi­hin osal­lis­tui 16 pelaa­jaa per tapah­tu­ma. Tal­ven aika­na saa­tiin siis kasat­tua kokoon erit­täin moti­voi­tu­nut sekä sitou­tu­nut ryhmä. 

Jouk­ku­ee­seen tuli avoi­mien har­joi­tus­ten kaut­ta uusia nuo­ria pelaa­jia ja kau­den kyn­nyk­sel­lä mukaan liit­tyi myös mer­kit­tä­viä vah­vis­tuk­sia, kun usei­ta kausia Kak­ko­ses­sa pelan­nut Valt­te­ri Kova­lai­nen ja aiem­min mm RoPS:ia ja OLS:ia edus­ta­nut Olli Sas­si teki­vät pelaa­ja­so­pi­muk­set. Toi­seen suun­taan ovi kävi kun Hau­Pan mies­ten edus­tus­jouk­ku­een moni­vuo­ti­nen maa­li­tyk­ki Toni Tuo­mi­nen jäi jouk­ku­ees­ta pois. Lisäk­si edel­li­sen kau­den eri­kois­ti­lan­nes­pe­sia­lis­ti Saku Sipo­la teki sopi­muk­sen sar­ja­por­ras­ta kor­keam­mal­la pelaa­vaan Herculesiin.

Kau­den alus­sa jouk­kue aset­ti tavoit­teek­si paran­taa vii­me kau­den nel­jät­tä sijaa mut­ta tulok­sel­li­ses­ti jouk­kue jäi täs­tä tavoit­tees­ta sijoit­tu­mal­la yhdek­sän jouk­ku­een sar­jas­sa sijal­le kuusi. Sar­jas­sa ylem­mäk­si sijoit­tu­neis­ta jouk­kueis­ta ainoas­taan ensim­mäi­sek­si ja toi­sek­si sijoit­tu­nei­ta OsPaa sekä KaPaa jouk­kue ei pys­ty­nyt kau­den aika­na voittamaan. 

Edel­lis­kau­den tapaan syys­kier­ros oli kevät­tä onnis­tu­neem­pi ja kau­den päät­ty­mi­nen nel­jään peräk­käi­seen voit­toon jät­tää koko­nai­suu­des­ta posi­tii­vi­sen fii­lik­sen, jon­ka pääl­le seu­raa­vaa kaut­ta uuden val­men­nuk­sen alla on hyvä läh­teä rakentamaan. 

Hau­ki­pu­taan Pal­lo on sol­mi­nut Junior Obag­be­mi­ron kans­sa val­men­ta­ja­so­pi­muk­sen Hau­Pan mies­ten edus­tus­jouk­ku­een pää­val­men­ta­jak­si. Junior on vii­me kau­det toi­mi­nut Hau­Pas­sa val­men­ta­ja­na junio­ri­puo­lel­la B‑poikiin saak­ka, sekä hänel­lä on vah­va taus­ta myös pelaa­ja­na. Tule­van kau­den pää­val­men­ta­jal­la on siis pal­jon annet­ta­vaa tavoit­teel­li­seen ja laa­duk­kaa­seen pelaa­ja­ke­hi­tyk­seen Hau­ki­pu­taan Pal­lon mies­ten edus­tus­jouk­ku­een valmentajana. 

Nykyi­nen val­men­ta­ja­kol­mik­ko (Har­ri Kar­vo­nen, Ila­ri Niku­la ja Miik­ka Pal­dan) päät­tä­vät kak­si­vuo­ti­sen val­men­ta­ja­ru­pea­man kau­den lop­puun. Seu­ra halu­aa kiit­tää kol­mik­koa ansiok­kaas­ta toi­min­nas­ta hau­pa­lai­sen edu­tus­jal­ka­pal­lon hyväksi.