Yli-Iihin tavoi­tel­laan uut­ta päi­vä­ko­tia vuo­del­le 2026

Yli-Iihin tarvitaan nopealla aikataululla uusi päiväkoti, sillä nykyisen Muurahaisen päiväkodin talotekniikkaan liittyvät riskit kasvattavat myös käyttäjiin kohdistuvia työsuojelullisia ja terveydellisiä riskejä. Lisäksi osa ryhmistä toimii kirjaston ja koulun tiloissa. Arkistokuva: Teea TunturiYli-Iihin tarvitaan nopealla aikataululla uusi päiväkoti, sillä nykyisen Muurahaisen päiväkodin talotekniikkaan liittyvät riskit kasvattavat myös käyttäjiin kohdistuvia työsuojelullisia ja terveydellisiä riskejä. Lisäksi osa ryhmistä toimii kirjaston ja koulun tiloissa. Arkistokuva: Teea Tunturi

Yli-Iihin suun­ni­tel­tu moni­toi­mi­ta­lo­han­ke ei ete­ne, mut­ta var­hais­kas­va­tuk­sen tar­ve uusil­le tiloil­le on akuut­ti. Nyt Yli-Iihin halu­taan raken­taa kol­mi­ryh­mäi­nen uusi päi­vä­ko­ti mel­ko nopeal­la aika­tau­lul­la. Uuden päi­vä­ko­din oli­si tar­koi­tus aloit­taa toi­min­tan­sa vuon­na 2026.

Sivis­tys­lau­ta­kun­ta antoi täl­lä vii­kol­la lausun­to­naan han­ke­sel­vi­tys­työ­ryh­män esi­tyk­sen, että uusi päi­vä­ko­ti toteu­te­taan vuo­kra­han­kin­ta­na Yli-Iin kou­lun rivi­ta­lon ton­til­le. Aiem­min päi­vä­ko­din käy­tös­sä ollut rivi­ta­lo puret­tai­siin Tulisijantieltä.

– Muu­ra­hai­sen päi­vä­ko­din Tuli­si­jan­tien yksi­kön tilois­ta jou­dut­tiin luo­pu­maan jo aiem­min sisäil­maon­gel­mien vuok­si ja ryh­mä siir­ret­tiin kir­jas­ton tiloi­hin, ker­too sivis­tys- ja kult­tuu­ri­pal­ve­lui­den alue­pääl­lik­kö Pasi Mäki­ky­rö.

Molem­mat Yli-Iis­sä nyt ole­vat päi­vä­ko­ti­ra­ken­nuk­set ovat huo­no­kun­toi­sia ja pian perus­kor­jauk­sen tar­pees­sa. Nykyi­sen Muu­ra­hai­sen päi­vä­ko­din talo­tek­niik­kaan liit­ty­vät ris­kit kas­vat­ta­vat myös käyt­tä­jiin koh­dis­tu­via työ­suo­je­lul­li­sia ja ter­vey­del­li­siä ris­ke­jä. Kir­jas­tol­le toteu­te­tut väis­tö­ti­lat ja kou­lul­la toi­mi­va esio­pe­tus ovat väliai­kai­sia rat­kai­su­ja, ja päi­vä­ko­ti tar­vit­see pysy­väm­piä tilaratkaisuja.

Yli-Iin suur­alu­eel­la las­ten (0–6 v.) mää­rä on aiem­min pysy­tel­lyt noin 140 lap­ses­sa, mut­ta täl­lä het­kel­lä alu­eel­la on noin 105 var­hais­kas­va­tusi­käis­tä las­ta. Tule­vai­suu­des­sa mää­rän arvioi­daan las­ke­van noin 90 lap­seen. Myös perus­o­pe­tusi­käis­ten mää­rän arvioi­daan laskevan.

Alku­pe­räi­ses­sä moni­toi­mi­ta­lon suun­ni­tel­mas­sa muka­na oli­vat kir­jas­to, Oulu-opis­to ja Oulu10-pal­ve­lut sekä Poh­teen hyvin­voin­ti­pal­ve­lut. Poh­teen vetäy­dyt­tyä hank­kees­ta, hyvin­voin­ti­ti­lat on jätet­ty pois ja kir­jas­ton, Oulu-opis­ton ja Oulu10-pal­ve­lui­den tilan­tar­vet­ta on tar­ken­net­tu. Käy­tän­nös­sä tämä tar­koit­ta­nee sitä, että näi­den tar­pei­siin ei uusia tilo­ja raken­ne­ta, vaan ne sijoi­te­taan jat­kos­sa ole­mas­sa ole­viin tiloi­hin, toden­nä­köi­sim­min koululle.

TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.