Kii­min­ki­joen­tien ja Taka­lon­tien kor­jauk­set käynnistyivät

Kiiminkijoentien ja Takalontien korjausalueet. Kartta: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusKiiminkijoentien ja Takalontien korjausalueet. Kartta: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Tei­den kor­jaa­mi­nen pääs­tiin aloit­ta­maan täl­lä vii­kol­la. Pääl­lys­tys­työt ajoit­tu­vat aika­vä­lil­le 10.9.–4.10.2024.

– Syk­syn vesi­sa­teet voi­vat tuo­da muu­tok­sia aika­tau­luun. Töi­den on kui­ten­kin mää­rä val­mis­tua ennen tal­vea, ker­too Ari Kuo­te­sa­ho Poh­jois-Poh­jan­maan ELY-kes­kuk­sen Lii­ken­ne – ja infra­struk­tuu­rin vas­tuu­alu­een suunnitteluyksiköstä.

Tänä vuon­na Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa on teh­ty run­saas­ti tie­töi­tä. Pääl­lys­tys­mää­rä on Poh­jois-Poh­jan­maan ELY-kes­kuk­sen mukaan kol­min­ker­tai­nen vii­me vuo­teen verrattuna. 

Maan­tei­tä tul­laan pääl­lys­tä­mään kai­ken kaik­ki­aan 405 kilo­met­riä. Lisäk­si huo­no­kun­toi­sia jalan­ku­lun ja pyö­räi­lyn väy­liä tul­laan kor­jaa­maan 45 kilometriä.

Aiem­pi­na vuo­si­na kor­jaa­mi­nen on kes­kit­ty­nyt ELY-kes­kuk­sen mukaan kaik­kein vilk­kaim­mil­le tie­o­suuk­sil­le. Nyt kor­jaa­mis­ta on pääs­ty teke­mään myös kes­ki­vilk­kail­le sekä alem­man vilk­kau­den tie­ver­koil­le. Lisäk­si on teh­ty pal­jon eri­tyyp­pi­siä koneel­li­sia paik­kauk­sia. Tei­den kor­jaus­vel­kaa on saa­tu kurot­tua umpeen aiem­paa enemmän. 

Kor­jaus­vel­ka­ra­haa Poh­jois-Poh­jan­maan ja Kai­nuun alu­eel­le saa­tiin täl­le vuo­del­le 33 mil­joo­naa euroa. Pääl­lys­tys­töi­tä alueil­la teke­vät Peab Industri OY ja Asfalt­ti­kal­lio Oy.

Kii­min­ki­joen- ja Taka­lon­tie­tä käyt­tä­neet tie­tä­vät, että tei­den kor­jauk­sel­le oli jo kor­kea aika.

Meneil­lään ole­vis­ta tie­töis­tä löy­tyy tie­toa esi­mer­kik­si Fint­raf­ficin sivuil­ta. Nii­den mukaan esi­mer­kik­si Kii­min­ki­joen­tien remont­ti tulee ajoit­tain hait­ta­maan lii­ken­net­tä ja tiel­lä on liikenteenohjausta.