Teks­ta­rit 29.8.

Kii­tos HTN musiik­ki­teat­te­ril­le hyväs­tä Loi­lot­ta­ja ‑esi­tyk­ses­tä. Näy­tök­siä on jäl­jel­lä vie­lä, käy­kää­hän katsomassa.

Marit­ta K

Ii on kesä­ta­pah­tu­mil­taan rikas. Voi sanoa, että kai­kil­le löy­tyy mie­leis­tä ommaa sort­tia. Nyt tuli uusi mie­leen, kun noi­ta Kisa­tien lisään­ty­viä rei­kiä on ope­tel­lut väis­te­le­mään. Nyt ilmes­ty Kisa­tien var­teen öljy­so­ra­ka­sa ja hyvän kokoi­nen vie­lä. Mut­ta mis­sä kun­nan lapiot kasal­ta? Vai pitää­kö kotua ottaa mukaan oma? Olis­pa uudel­le tapah­tu­mal­lek­kin tilaus. Iin syys­pi­lil­kin mm-kisat. Eikä se olis edes kil­pai­li­ja Pudas­jär­ven kesä­pil­ki­lil­le. Siel­lä­hän pil­ki­tään jär­vel­lä tyrox­le­vyn rei­jän läpi. Iis­sä voi­si pilk­kiä kes­kel­lä kylää suo­raan tien pääl­tä. Iin Kisa­tien syys­pilk­ki 2024.

Tus­kas­tu­nut valittamiseen

Seu­raa­va mah­dol­li­nen toi­min­ta­ta­pa nykyi­sel­tä Suo­men hal­li­tuk­sel­ta on aina­kin hie­man outo. Pal­kan­saa­jien arvos­tuk­sel­le hal­li­tus otti perä­lau­dak­si lait. Niis­sä ei riit­tä­nyt kau­an voi­mas­sa ollut sopi­mi­sen kult­tuu­ri. Raak­ku­jo­ki-kes­kus­te­lus­sa hal­li­tus täl­lä het­kel­lä kat­soo sopi­mus­ten suo­ja­vyö­hyk­keis­tä riit­tä­vän, eikä lakia tar­vi­ta vaik­ka kaik­kia ko.sopimuksia ei olla noudatettu.

Tapio Fron­de­lius