Tai­de-esi­tyk­set tuo­vat eloa busseihin

Esitys koetaan kulkemalla esiintyjän mukana pysäkeillä ja busseissa. Kuva: Iida KoskelaEsitys koetaan kulkemalla esiintyjän mukana pysäkeillä ja busseissa. Kuva: Iida Koskela

Lop­pu­vii­kos­ta Oulun seu­dun lii­ken­teen lin­ja-autois­sa on mat­kus­ta­jil­le tar­jol­la jotain ennen­nä­ke­mä­tön­tä ja ainut­laa­tuis­ta, kun tors­tai­na ja per­jan­tai­na bus­seis­sa on näh­tä­vil­lä Toi­vei­kas mat­kus­ta­ja ‑esi­tys.

Teos halu­aa tuo­da esiin, miten bus­sis­sa mat­kus­ta­mi­nen altis­taa jaka­maan tilaa sat­tu­man­va­rais­ten ihmis­ten kans­sa ja tule­maan tie­toi­sek­si sii­tä, mil­tä tämä tuntuu.

Toi­vei­kas mat­kus­ta­ja ‑teok­sen taka­na ovat esiin­ty­jä Ali­na Sak­ko, ääni­suun­nit­te­li­ja ja tuot­ta­ja Anna Haa­rao­ja, visu­aa­li­ses­ta ilmees­tä vas­taa­va Tua Holap­pa sekä koreo­gra­fi ja ohjaa­ja Ella Holap­pa, joka on koko kon­sep­tin taka­na yhdes­sä Tuan kanssa.

Työ­ryh­mä kuvai­lee teos­ta medi­ta­tii­vi­sek­si, ilah­dut­ta­vak­si, peh­meäk­si sekä randomiksi.

– Isom­pi aja­tus teok­sen taus­tal­la on tuo­da esit­tä­vää tai­det­ta niil­le, jot­ka eivät nor­maa­lis­ti kulu­ta tai­det­ta, kom­men­toi Ella Holappa.

–On myös kiin­nos­ta­va näh­dä, mil­loin menee sen rajan yli, että joku ajat­te­lee, että nyt on aika outoa, Holap­pa jatkaa.

Tämä moni­tai­teel­li­nen teos levit­tyy myös Iin ja Hau­ki­pu­taan alu­eel­le per­jan­tai­na 30. elo­kuu­ta. Esi­tys alkaa Iis­tä Lak­so E ‑pysä­kil­tä kel­lo 12.10 ja Hau­ki­pu­das E ‑pysä­kil­tä illal­la kel­lo 18.10. Molem­mat lin­ja-autot mene­vät Ouluun, min­ne esi­tys päättyy.

Teos on ilmai­nen, mut­ta sitä var­ten täy­tyy vara­ta lip­pu Hol­vi ‑lip­pu­pal­ve­lus­ta sekä mat­kan ajan täy­tyy olla voi­mas­sa ole­va bus­si­lip­pu. Esi­tyk­siä on tors­tain ja per­jan­tain aika­na yhteen­sä kuusi Oulus­sa ja sen lähia­lueil­la. Vaik­ka lin­ja-autois­sa on esi­tyk­siä, ovat lin­jat sil­ti kaik­kien mat­kus­ta­jien käytössä.

Esi­tys on osa Oulun Lii­ke­kes­kuk­sen Toi­vo­tun tule­vai­suu­den kau­pun­ki ‑han­ket­ta, jon­ka tavoit­tee­na on raken­taa kau­niim­paa ympä­ris­töä ja kes­tä­väm­pää arkea huo­mioon ottaen oulu­lais­ten toi­veet kau­pun­ki­kes­kus­tan tulevaisuudesta.

TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.