Maas­to­ret­kel­lä tutus­tut­tiin Jää­lin­jär­ven vesien­suo­je­lu­ra­ken­tei­siin ja kes­kus­tel­tiin met­sä­ta­lou­den vesistövaikutuksista

Kuvassa vasemmalla Birger Ylisaukko-oja kertoo retkiläisille yhdistyksen Jäälinjärveen tehdyistä vesienhoitotoimenpiteistä ja siitä, mitä sillä halutaan saada aikaan. Kuvat: Anu Kauppila.Kuvassa vasemmalla Birger Ylisaukko-oja kertoo retkiläisille yhdistyksen Jäälinjärveen tehdyistä vesienhoitotoimenpiteistä ja siitä, mitä sillä halutaan saada aikaan. Kuvat: Anu Kauppila.

Met­sä­kes­kus jär­jes­ti elo­kuun puo­li­vä­lis­sä maas­to­ret­ken Jää­lin­jär­ven ympä­ris­töön osa­na Kat­se vesiin met­sän­kä­sit­te­lys­sä Poh­jois-Poh­jan­maal­la ‑han­ket­ta. Ret­kel­lä pereh­dyt­tiin Jää­lin­jär­ven valu­ma-alu­een rau­taon­gel­maan ja kuul­tiin suo­met­sien ja vesien­suo­je­lun päi­vi­te­tyis­tä met­sän­hoi­to­suo­si­tuk­sis­ta. Ret­kel­lä oli myös hyvin aikaa kes­kus­tel­la met­sä­nuu­dis­ta­mi­ses­ta ja suo­ja­vyö­hyk­keis­tä sekä nii­den mer­ki­tyk­ses­tä vesis­töil­le. Ret­kel­le osal­lis­tui lähi- ja etä­met­sä­no­mis­ta­jia, ja oppai­na toi­mi­vat asian­tun­ti­jat Met­sä­kes­kuk­ses­ta, ympä­ris­tö­kes­kuk­ses­ta sekä Tapio Oy:stä, joka on met­sän, luon­non ja paik­ka­tie­don asian­tun­ti­ja. Met­sä­kes­kuk­sen hank­keen pro­jek­ti­neu­vo­ja Tui­ja Hau­ta­nen oli jär­jes­tä­mäs­sä retkeä.

Vain Tilaa­jil­le

Haluai­sit­ko jat­kaa lukemista?

Kir­jau­du sisään tai tee tilaus