Tome­tyn kisa­kausi lähestyy

Nuoren kiiminkiläisen Eku Tometyn kauden päätähtäin on nuorten SM-kehässä. Kuva: Teea TunturiNuoren kiiminkiläisen Eku Tometyn kauden päätähtäin on nuorten SM-kehässä. Kuva: Teea Tunturi

Kii­min­ki­läi­nen nyrk­kei­li­jä Eku Tome­ty ja yli 50 muu­ta nyrk­kei­li­jää kokoon­tui ennen kou­lu­jen alkua Kajaa­nin Kuo­hun jär­jes­tä­mäl­le perin­tei­sel­le Vuo­ka­tin lei­ril­le. Sitä ennen Tome­ty oli muka­na Sol­val­lan lei­ril­lä. Hänen tavoit­teen­sa ovat mar­ras­kuun B‑junioreiden SM-kisois­sa Tikkurilassa.

Pro­ject Team Tome­tyä ja seu­ra­na Raa­hen Nyrk­kei­li­jöi­tä edus­ta­va Eku Tome­ty on 15-vuo­tias lah­ja­kas nyrk­kei­li­jä, joka oli koko kesä­kuun har­joi­tus­lei­ril­lä Togos­sa, jos­ta oulu­lais­syn­tyi­sen Ekun isä on lähtöisin. 

Tome­ty on tree­nan­nut läpi kesän kah­des­ti päi­väs­sä. Hyvin raken­net­tu tree­nioh­jel­ma eri val­men­ta­jien vetä­mä­nä pal­ve­li tii­min mukaan hie­nos­ti alka­vaa kil­pai­lu­kaut­ta. Tome­tyn ongel­ma on se, että omas­sa ikä­luo­kas­sa ei ole saman pai­noi­sia tree­ni­ka­ve­rei­ta, sil­lä rei­lu 190-sent­ti­nen Tome­ty on 80 kilon sar­jas­sa. Hänel­le tree­ni­ka­ve­rit löy­ty­vät lähin­nä A‑junioreista ja mies­ten sarjoista. 

Enti­sen Kii­min­gin Nyrk­kei­ly­ker­hon Niklas Pent­ti­lä oli myös muka­na Vuo­ka­tin ja Sol­val­lan lei­ril­lä. Pent­ti­lä edus­taa Oulun Kamp­pai­luklu­bia ja on jo A‑juniori. B‑juniorina hän saa­vut­ti SM-kul­taa Kii­min­gin Nyrk­kei­ly­ker­hon jär­jes­tä­mis­sä kil­pai­luis­sa Kii­min­ki­joen kou­lul­la pari vuot­ta sit­ten. Nyt hän­kin hakee menes­tys­tä nuor­ten SM-kisoista.