Kun­ta­lais­aloit­tees­sa toi­vo­taan uut­ta pyö­rä­tie­tä Ylikiiminkiin

Kuntalaisaloite.fi:ssä on teh­ty Oulun kau­pun­gil­le aloi­te, jos­sa esi­te­tään, että 

Puo­lan­gan­tien var­teen raken­ne­taan hiih­to­ma­jal­le vie­vä pyö­rä­tie, joka alkaa Harjutie–Puolangantien ja Ouluntie–Hetekyläntien väli­ses­tä ris­teyk­ses­tä. Pyö­rä­tie toi­vot­tai­siin raken­net­ta­van Puo­lan­gan­tien Pyl­kö­na­hon sisään­käyn­nin puo­lel­le. Tiel­le esi­te­tään myös suo­ja­tie­tä Oulun­tien var­rel­ta ole­val­ta pyörätieltä.

Mah­dol­li­suuk­sien mukaan pyö­rä­tien ja auto­tien ajo­ra­dan väliin tuli­si aloit­teen mukaan jää­dä pien­ta­re ja oja tie­tur­val­li­suus­syis­tä, mut­ta mikä­li maa­no­mis­ta­juus tai muut esteet eivät tätä mah­dol­lis­ta, on myös tie­tä suo­raan vier­tä­vä pyö­rä­tie hyvä ratkaisu. 

Aloit­teen mukaan vaih­toeh­toi­ses­ti yksi­tyi­sil­lä mail­la ole­vat pel­to­ja vier­tä­vät tiet voi­tai­siin aset­taa viral­li­sik­si käve­ly­kais­toik­si, jon­ne tuli­si vie­dä vähin­tään yksi suo­ja­tie toi­sel­ta puo­len Oulun­tie­tä. Osaa niis­tä kui­ten­kin käy­te­tään tal­vi­sin latui­na, joten nii­den asfal­toi­mi­nen ei onnis­tui­si täs­sä tapauksessa. 

Tavoit­tee­na täl­lä pyö­rä­tiel­lä oli­si tar­jo­ta tur­val­li­nen ja viral­li­nen reit­ti eten­kin kou­lu­lais­ten hiih­to­tun­neil­le, jol­loin ei tar­vit­si­si kul­kea yksi­tyi­sel­lä pel­to­maal­la tai ylit­tää suo­ja­tie­tön­tä autotietä.

Yli­kii­min­gin Pyl­kö­na­hon hiih­to­ma­ja ja sii­hen yhdis­ty­vät hiih­to­la­dut sekä juok­su­po­lut ovat pai­kal­li­sen urhei­lun kan­nal­ta mer­kit­tä­vä koh­de. Se toi­mii niin vir­kis­tys­käyt­töön, kau­del­li­siin urhei­lu­ta­pah­tu­miin kuin perus­as­teen urhei­lu­tun­tei­hin. Täl­lä het­kel­lä sin­ne ei vie kui­ten­kaan viral­lis­ta pyö­rä­tie­tä tai suo­ja­tei­tä kylä­kes­kuk­sen puo­lel­ta Pyl­kö­na­hol­le vie­vil­le metsäpoluille.