Poh­teen entis­tä työn­te­ki­jää epäil­lään salas­sa­pi­to- ja vai­tio­lo­vel­vol­li­suu­den rikkomisesta

Poh­jois-Poh­jan­maan hyvin­voin­tia­lue Poh­de epäi­lee entis­tä työn­te­ki­jään­sä kah­des­ta eril­li­ses­tä tapauk­ses­ta. Molem­mat tapauk­sis­ta liit­ty­vät asia­kas- ja poti­las­tie­to­jen luvat­to­maan kat­so­mi­seen sekä salas­sa pidet­tä­vien tie­to­jen ker­to­mi­seen sivul­li­sil­le. Tie­dot ovat kos­ke­neet asiak­kai­ta, joi­hin hänel­lä on ollut asiakassuhde.

Poh­de ryh­tyi sel­vit­tä­mään tapaus­ta heti salas­sa­pi­to­vel­vol­li­suu­den rik­ko­mi­sen ilmi­tu­lon jäl­keen. Polii­sil­le on teh­ty asias­ta tut­kin­ta­pyyn­tö ja tie­to­suo­ja­val­tuu­te­tul­le on teh­ty ilmoitus.

Poh­de on ollut yhte­des­sä kaik­kiin asiak­kai­siin, joi­hin epäil­ty salas­sa­pi­to- ja vai­tio­lo­vel­vol­li­suu­den rik­ko­mi­nen kos­kee. Poh­teel­ta ollaan myös mah­dol­li­sim­man pian yhtey­des­sä asiak­kai­siin, joi­ta epäil­ty asia­kas- ja poti­las­tie­to­jen oikeu­de­ton käsit­te­ly koskettaa.

Asiak­kail­ta ei vaa­di­ta toi­men­pi­tei­tä, vaan Poh­de on asiak­kai­siin itse yhteydessä.

Poh­teen hen­ki­lös­töä ohjeis­te­taan ja kou­lu­te­taan hen­ki­lö­tie­to­jen käsit­te­lyyn ja kai­kil­ta edel­ly­te­tään tie­to­tur­va- ja tie­to­suo­ja­kou­lu­tus­ten suo­rit­ta­mis­ta. Poh­teen työn­te­ki­jä saa käsi­tel­lä asia­kas- ja poti­las­tie­to­ja vain sii­nä mää­rin, kuin on vält­tä­mä­tön­tä oman työ­teh­tä­vän ja asiak­kaan tai poti­laan pal­ve­lun kannalta.

Asian käsit­te­ly on siir­ty­nyt polii­sil­le, eikä Poh­de tie­do­ta asias­ta enempää.