Suvi­vir­si rai­ka­si Amazing Race YKI:n tiimellyksessä

Voittajajoukkue Mummin kullat ensimmäisellä rastillaan. Vasemmalta Elli , Iita ja Elina Kauppi sekä Leena Holmi. Myös Sampo ja Leena Vikstedt pohtivat rastin tehtäviä.Voittajajoukkue Mummin kullat ensimmäisellä rastillaan. Vasemmalta Elli , Iita ja Elina Kauppi sekä Leena Holmi. Myös Sampo ja Leena Vikstedt pohtivat rastin tehtäviä.

Ter­vas­Tii­ma-vii­kon tapah­tu­mat käyn­nis­tyi­vät vauh­dik­kaas­ti, kun pari­kym­men­tä kil­pai­li­jaa start­ta­si ensi ker­taa tv:stä tutun Amazing Racen hen­ges­sä Yli­kii­min­gin maisemiin.

Osa oli mat­kas­sa pyö­ril­lä ja osa kävel­len. Kil­pai­lun voit­to rat­ke­si rei­til­lä käy­te­tyn ajan sekä teh­tä­vis­tä saa­tu­jen pis­tei­den yhteis­tu­lok­sel­la. Ras­teil­la kil­pai­li­jat pää­si­vät osoit­ta­maan koti­seu­tu­tie­tout­taan sekä teke­mään monen­lai­sia teh­tä­viä. Jouk­ku­eet muun muas­sa lau­loi­vat Suvi­virt­tä videol­le, mais­te­li­vat yli­kii­min­ki­läis­tä perin­ne­ruo­kaa eli peru­na­voi­ta ja mus­tik­ka­sop­paa sekä mit­te­li­vät suo­hiih­dos­sa. Ras­ti­pis­tei­tä oli Nui­ja­mies­ten lavan ja ter­va­sau­tion väli­sel­lä alu­eel­la, ja rei­tin var­rel­le oli myös pii­lo­tet­tu ter­va­tyn­ny­ri, jon­ka löy­tä­mi­ses­tä sai lisäpisteitä.

Ennen start­tia yli­kii­min­ki­läi­nen Sam­po Viks­tedt ker­toi tun­nel­mien ole­van muka­vat ja odottavat.

– On niin hie­noa, että tääl­lä maa­seu­dul­la­kin jär­jes­te­tään per­heil­le ja kave­ri­po­ru­koil­le yhteis­tä teke­mis­tä, Sam­po totesi.

Hän ker­toi myös, että oli jo etu­kä­teen käy­nyt pereh­ty­mäs­sä ohjei­siin, jot­ta tie­tää sit­ten, miten hom­ma etenee.

Lin­nea Viks­tedt puo­les­taan ker­toi, että heil­lä on koke­mus­ta vas­taa­van­lai­ses­ta tapah­tu­mas­ta jo aiem­min, sil­lä he oli­vat per­heel­lä Levil­lä Ailu-poron suun­nis­tus­ta­pah­tu­mas­sa. Amazing Raceen sisa­ruk­set läh­ti­vät yhdes­sä äitin­sä Lee­nan kanssa.

Kun Kii­min­gin seu­ra­kun­nan dia­ko­nia­työn­te­ki­jä Kat­ri Tuo­mi­har­ju lähet­ti kil­pai­li­jat rei­til­le osa läh­ti suo­raa pää­tä koh­ti Nui­ja­mies­ten lavaa, osa puo­les­taan siir­tyi lähim­mäl­le ras­til­le kou­lun piha­maal­le. Kou­lun ras­til­la las­ket­tiin kou­lun pihan por­tai­ta, vas­tat­tiin tie­to­kil­pai­lu­ky­sy­myk­siin sekä lau­let­tiin Suvivirttä.

Yli­kii­min­ki­läi­nen Lee­na Hol­mi sekä Eli­na, Iita ja Elli Kaup­pi Lumi­joel­ta tote­si­vat kisan vai­kut­ta­van oikein haus­kal­ta. Tosin he huo­ma­si­vat myös anta­van­sa tasoi­tus­ta muil­le ajan suh­teen, sil­lä heis­tä näyt­ti sil­tä, että suu­rin osa muis­ta jouk­kueis­ta oli liik­keel­lä pyörillä.

– Eilen kyl­lä har­joit­te­lim­me koti­seu­tu­tie­tout­ta Yli­kii­min­gin lau­ta­pe­lin äärel­lä, joten eikö­hän tie­don avul­la pär­jä­tä, pal­jas­ti Eli­na Holmi.

Mum­min kul­lat ‑nimel­lä kil­pail­lut jouk­kue osoit­tau­tui­kin päi­vän päät­teek­si lyö­mät­tö­mäk­si, sil­lä se vei koko kisan nimiin­sä. Voit­ta­jat pal­kit­tiin juh­lal­li­ses­ti ter­ve­hau­dan sytytysillassa.

Ensim­mäi­sen Amazing Race YKI:n jär­jes­ti­vät yhteis­työs­sä Kii­min­gin seu­ra­kun­ta ja Yli­vuo­to kylä- ja maamiesseura.

– Väki tyk­kä­si kovas­ti kisas­ta ja toi­voi sil­le jat­koa tule­vai­suu­des­sa­kin. Kisai­le­mas­ta saa­pui hiki­siä, mut­ta onnel­li­sia jouk­kuei­ta ja oikeat tie­to­vi­sa­vas­tauk­set kiin­nos­ti­vat kovas­ti, Kat­ri Tuo­mi­har­ju kertoi.

TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.