Triath­lo­nil­la mie­het tutuiksi

Juho "Höyry" Finnberg ja Janne Väisänen markkinoivat omanlaisella triathlonillaan Iihin avautuvaa Pub Rumblea.Juho "Höyry" Finnberg ja Janne Väisänen markkinoivat omanlaisella triathlonillaan Iihin avautuvaa Pub Rumblea.

Lau­an­tai­na tark­ka­sil­mäi­set kylä­läi­set Pate­nie­mes­tä Iihin saat­toi­vat näh­dä, kun kak­si mies­tä pyö­räi­li­vät Oulus­ta Hau­ki­pu­taal­le, juok­si­vat putaal­ta Iihin ja lopuk­si pulah­ti­vat Iijo­keen. Asial­la oli­vat Jan­ne Väi­sä­nen ja Juho “Höy­ry” Finn­berg, jot­ka tem­pauk­sel­laan mark­ki­noi­vat Iihin tule­va­na lau­an­tai­na avat­ta­vaa uut­ta Pub Rumblea.

Ajoit­tain ran­kas­ta­kin satees­ta huo­li­mat­ta kak­sik­ko pää­si lopul­ta peril­le muu­ta­mien pits­top­pien kaut­ta. 18 kilo­met­rin pyö­räi­lyn ja pari­kym­me­nen kilo­met­rin apos­to­lin­kyy­din jäl­keen mie­het oli­vat jo hie­man väsy­nei­nä, mut­ta iloi­si­na Iis­sä. Lopul­li­ses­ta triath­lo­nin pää­te­py­säk­kiä kak­si­kol­la ei vie­lä ollut tie­dos­sa, mut­ta tär­kein­tä oli pääs­tä jokeen pulah­ta­maan jos­tain kohti.

– Tär­kein­tä on vain pääs­tä peril­le, ajal­la ei ole meil­le nyt mitään mer­ki­tys­tä, Väi­sä­nen naurahti.

Mies­ten täy­tyi pitää muu­ta­ma lyhyt puhe­li­mien lataus-tau­ko, sil­lä he kuva­si­vat koko mat­kan suo­ra­na Ins­ta­gra­miin. Ins­ta­gra­min liveä pys­tyi seu­raa­maan kuka tahan­sa ja mie­het myös kävi­vät kes­kus­te­lua lives­sä ollei­den kans­sa ja vas­tai­li­vat mat­kan aika­na kysy­myk­siin. Muu­ta­ma kysyi­kin, mis­tä idea triath­lo­niin lähti.

– Iis­sä mei­tä ei oikein vie­lä tun­ne­ta ja sik­si halusim­me täl­lä taval­la tuo­da omia per­soo­niam­me esil­le ja näyt­tää mil­lai­set heput baa­ria alka­vat kyläl­lä pitä­mään, Väi­sä­nen ker­toi livessä.

Pub Rumble auke­aa 6.7. osoit­tees­sa Lau­rin­tie 2, enti­sis­sä Joku Pai­kal­li­nen Pubi tilois­sa. Ava­jai­sis­sa luvas­sa on live­musiik­kia Ant­ti Kes­ki­maan tah­tiin ja pai­kal­le tulee Bad Boys Tuning sau­ra­re­kan ja pal­jun kans­sa sekä gril­li on illan ajan kuu­ma­na. Ravin­to­la­pääl­lik­kö­nä Rumbles­sa toi­mi­va Väi­sä­nen ker­toi, että pubis­sa tul­laan kuu­le­maan jat­kos­sa­kin live­musiik­kia ja muu­ta ohjel­maa ja keit­tiös­tä saa perin­teis­tä pubiruokaa.