Timo Yrjä­näl­le elämäntyöpalkinto

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä palkittiin elämäntyöpalkinnolla pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa. (Kuva: Timo Yrjänän kotialbumi)Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä palkittiin elämäntyöpalkinnolla pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa. (Kuva: Timo Yrjänän kotialbumi)

Vesis­tö­kun­nos­tus­ver­kos­ton elä­män­työ­pal­kin­nol­la pal­kit­tiin Poh­jois-Poh­jan­maan ELY-kes­kuk­sen joh­ta­va vesi­ta­lous­asian­tun­ti­ja Timo Yrjä­nä pit­käs­tä ja ansiok­kaas­ta uras­ta vesis­tö­kun­nos­tus­ten ja vesien­suo­je­lun parissa.

Vesi­ta­lous­asian­tun­ti­ja, filo­so­fian toh­to­ri Timo Yrjä­nän vank­ka tie­to­tai­to vesis­tö­kun­nos­tuk­sis­ta ulot­tuu 1980-luvun lop­pu­puo­lel­le, jol­loin Yrjä­nä aloit­ti uran­sa ympä­ris­tö­hal­lin­nos­sa. Yrjä­nä ohja­si muun muas­sa Iijoen vesis­tö­alu­een uit­to­kun­nos­tuk­sia kym­me­nen vuo­den ajan. Hänen vuon­na 2003 val­mis­tu­nut väi­tös­kir­jan­sa käsit­te­li vir­ta­ve­sien kala­ta­lou­del­li­sia kunnostuksia.

Timo Yrjä­nä on auliis­ti siir­tä­nyt osaa­mis­taan nuo­rem­mil­le pol­vil­le. Hän on toi­mi­nut kou­lut­ta­ja­na vir­ta­ve­sien kun­nos­tus­kurs­seil­la, ja myös suun­ni­tel­lut ja jär­jes­tä­nyt vesis­tö­kun­nos­tus­kou­lu­tuk­sia. Yrjä­nä on päi­vit­tä­nyt Vir­ta­ve­sien kun­nos­tus ‑kir­jan yhdes­sä Ans­si Elo­ran­nan kans­sa. Elä­män­työ­pal­kin­nol­la Timo Yrjä­nää halu­taan kiit­tää hänen teke­mäs­tään työs­tä poh­jois­ten vesien hyväksi.

Vuo­den vesis­tö­kun­nos­ta­ja ‑pal­kin­to myön­net­tiin 11.6. kes­tä­vän kehi­tyk­sen orga­ni­saa­tio Valo­nial­le kii­tok­se­na pit­kä­jän­tei­ses­tä ja tulok­sek­kaas­ta työs­tä vesis­tö­jen hyväk­si. Pal­kin­non vas­taa­not­ti Valo­nian vesi- ja luon­to­asian­tun­ti­ja Jark­ko Leka.

Tun­nus­tuk­set jaet­tiin vesis­tö­kun­nos­tusa­lan suu­rim­man vuo­si­ta­pah­tu­man eli val­ta­kun­nal­li­sen vesis­tö­kun­nos­tus­ver­kos­ton vuo­si­se­mi­naa­ris­sa Rovaniemellä.