Kult­tuu­ri­päi­väs­sä lau­lua, runo­ja ja sketsejä

EL Kiimingin talkooväkeä kulttuuripäivän tiimellyksessä. (Kuvat: EL Kiiminki)EL Kiimingin talkooväkeä kulttuuripäivän tiimellyksessä. (Kuvat: EL Kiiminki)

Elä­ke­lii­ton Kii­min­gin yhdis­tyk­sen jär­jes­tä­mä kult­tuu­ri­päi­vä kerä­si Hut­tu­ky­län nuo­ri­so­seu­ral­le noin 200 osal­lis­tu­jaa naut­ti­maan yhdes­sä­olos­ta ja moni­puo­li­ses­ta kult­tuu­ri­tar­jon­nas­ta. Esiin­ty­jiä oli muun muas­sa Tai­val­kos­kel­ta, Pudas­jär­vel­tä ja Pyhä­joel­ta. Esil­lä oli käsi­töi­tä ja tai­det­ta. Moni osal­lis­tu­ja oli pukeu­tu­nut kan­sal­lis­pu­kuun, joka loi juh­laan hie­noa tunnelmaa.

Kii­min­gin kult­tuu­ri­päi­vä ava­si oven uudel­le perinteelle.

– Aja­tus on, että joku toi­nen yhdis­tys ottai­si kopin tilai­suu­des­ta, ja täs­tä tuli­si pii­ris­sä perin­ne. Toi­min­nan­joh­ta­ja Ans­si Kemp­pi innos­tui kovas­ti, ja liit­to ehkä suun­nit­te­lee myös val­ta­kun­nal­lis­ta kult­tuu­ri­päi­vää. Kult­tuu­ri on nyt uudes­sa stra­te­gias­sa nos­tet­tu esiin, joten oltiin etu­ke­nos­sa. Kuten myös etko­na koh­ti kult­tuu­ri­pää­kau­pun­kia, kom­men­toi EL Kii­min­gin sekä EL Poh­jois-Poh­jan­maan pii­rin puheen­joh­ta­ja Sirk­ka-Lii­sa Mik­ko­nen.

Hän lupai­lee, että ehkä Kii­min­ki­kin oma­na yhdis­tyk­se­nään jär­jes­tää jat­kos­sa oman pie­ni­muo­toi­sen tapah­tu­man, sil­lä tar­vet­ta vai­kut­taa olevan.