Lii­ken­ne­va­hin­ko­jen mää­rä väheni

Lii­ken­ne­va­kuu­tuk­ses­ta kor­vat­tiin 89 959 lii­ken­ne­va­hin­koa vuon­na 2022, mikä on noin 1 500 vahin­koa vähem­män kuin vuon­na 2021. Lii­ken­ne­va­hin­ko­jen mää­rä las­ki kaik­ki­aan kak­si pro­sent­tia. Eri­tyi­ses­ti hen­ki­lö­va­hin­got vähe­ni­vät, ja vai­keas­ti vam­mau­tu­nei­den mää­rä oli ennä­tyk­sel­li­sen alhai­nen. Tie­dot ilme­ne­vät Onnet­to­muus­tie­toins­ti­tuu­tin jul­kai­se­mas­ta liikennevahinkotilastosta.

Lii­ken­ne­va­kuu­tuk­ses­ta kor­va­tut vahin­got jakau­tu­vat omai­suus- ja hen­ki­lö­va­hin­koi­hin. Vuon­na 2022 tapah­tu­neis­ta lii­ken­ne­va­hin­gois­ta 14 613 eli 16 pro­sent­tia oli hen­ki­lö­va­hin­ko­kor­vauk­siin joh­ta­nei­ta hen­ki­lö­va­hin­ko­ja. Vuo­teen 2021 ver­rat­tu­na hen­ki­lö­va­hin­ko­ja tapah­tui noin tuhat vähem­män, eli hen­ki­lö­va­hin­ko­jen mää­rä las­ki seit­se­män prosenttia.

Lii­ken­ne­va­hin­gois­sa vam­mau­tui vii­me vuon­na vai­keas­ti 300 hen­ki­löä, kun vuon­na 2021 vai­keas­ti vam­mau­tu­nei­ta hen­ki­löi­tä oli 362. Vai­kei­den vam­mau­tu­mis­ten mää­rä oli alhai­sin vii­mei­seen kym­me­neen vuo­teen. Kaik­ki­aan entis­tä har­vem­pi lii­ken­ne­va­hin­ko joh­ti henkilövahinkoihin.