Elintarvikevalvonta toimii Suomessa, ja elintarviketurvallisuuden taso on säilynyt hyvänä. Ruokaviraston viranomaisvalvonnan ja ‑tutkimusten tulosten mukaan esimerkiksi Oiva-raporttien määrä jatkoi edelleen kasvuaan vuonna 2022. Myös elintarvikevalvonnan tarkastusmäärät lisääntyivät ja palasivat COVID-19-epidemiaa edeltävälle tasolle.
Elintarvikevalvonnan valvontatietoja eli Oiva-raportteja julkaistiin 11 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Viime vuoden arvioinneista 85 % oli oivallisia ja hyviä. Tarjoilupaikkoihin kuten ravintoloihin ja kahviloihin tehdään yli 60 % kaikista tarkastuksista.
– Toivottavasti elintarviketurvallisuuden positiivinen kehitys jatkuu, ja elintarviketurvallisuuteen pystytään panostamaan tarvittavat resurssit myös jatkossa, painottaa elintarviketurvallisuusosaston johtaja Marjatta Rahkio.