Jäälin koululla järjestetään tänä kesänä kolme päiväleiriä, joista ensimmäisenä on vuorossa farmiviikko, jossa tutustutaan maatilan eläimiin ja elämään. Seuraavalla viikoilla teemana on luonto ja viimeisellä tutustutaan juhannukseen. Leirien ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat ja leiriläisinä on 1.-3-luokkalaisia.
Kohta yhdeksänvuotias Tuukka Heikkilä ja seitsemänvuotias Antton Kujala kertoivat viihtyvänsä leirillä, Anttonin mielestä leirillä on ollut jopa tosi kivaa. Keskiviikon leiripäivänä leiriläiset tutustuivat lypsämiseen ja maidon matkaan maatilalta suomalaisten pöytiin. Tuntumaa lypsämiseen otettiin Maikki-lehmän avustuksella, kun kaikki pääsivät kokeilemaan lypsämistä.
– Olen kyllä joskus käynyt navetassa, mutta en ole lypsänyt koskaan, Tuukka kertoi.
Antton puolestaan sanoi, että hän on käynyt kummeilla navetassa monta kertaa, mutta ei ole ihan varma, onko koskaan lypsänyt.
Leiripäivien aikana lapset ovat päässet tutustumaan viljoihin ja leipomaan, tutustumaan maatalojen esineistöön ja villan syntyyn.
– Me on ommeltu kanoja ja eläimiä sekä huovutettu kaikenlaista, Tuukka sanoi.
– Minä en voi tehdä enempää, kun taskut täyttyvät. Tein kummituksenkin, Antton kertoi.
Leirin ohjaaja Anu Kujala kertoi, että tämän kesän leireissä on erityisen mukavaa se, että ohjaajat ovat saaneet tuoda ohjelmaan omaa osaamistaan ja näin on saatu leireistä muodostettua toiminnallisia hieman erilaisia kokonaisuuksia. Ohjaajia ensimmäisellä leirillä oli kaikkiaan kahdeksan ja lapsia 18. Eri leirit ovat eri suuruisia, ja päiväleirejä järjestetään Oulun kaupungin alueella useissa paikoissa. Rantapohjan alueella leirejä järjestetään Jäälin lisäksi muun muassa Alakylässä, Kellossa ja Kiimingissä.
Jäälin leirillä vieraili lapsten kanssa lypsämistä opettelemassa iltapäivätoiminnan ohjauksen koordinaattori Mari Takamäki, joka oli todella ilahtunut siitä, millaista toimintaa leiriläisille oli tarjolla.
– Ihanaa, että järjestetään näin erilaisia leirejä, hän sanoi.
Tältä kesältä leirien ilmoittautumisaika on jo päättynyt.