Kuivaniemen Kievari on alkuvuoden aikana kaikessa hiljaisuudessa vaihtanut omistajaa ja yrittäjää. Kievarin tuore omistaja Hannele Koskelainen avasi uudistetun Kuivaniemen Kievarin ovet viime perjantaina.
Koskelainen kertoo olleensa ravintola-alalla lähes koko elämänsä ajan. Kaksi edellistä kesää hän on pyörittänyt Utajärvellä Valkeisen Kioskia.
– Asuin kesät asuntovaunussa kioskin vieressä. Kioskia oli ihanaa pyörittää, mutta kaksi kesää oli riittävä aika sen puuhan parissa.
Kun Kuivaniemen Kievari tuli myyntiin, Koskelainen innostui ideasta pyörittää omaa yritystä kotikylällä. Idean sinetöi Koskelaisen Tomi-poika, joka lupasi muuttaa Kuivaniemelle äitinsä avuksi pyörittämään Kievaria.
– Teimme Suomelan Railin kanssa kaupat tammikuun alussa. Railin kanssa on ollut mukava tehdä yhteistyötä, ja hänelle on voinut aina soittaa, jos on tullut kysyttävää jostain kiinteistöön liittyvästä, kiittelee Koskelainen.
Koskelaisella on paljon suunnitelmia Kuivaniemen Kievarin toiminnan kehittämiseksi.
– Kievari tulee olemaan paljon muutakin kuin pelkkä anniskeluravintola. Visionani on tehdä koko perheen Kievari, jossa myös lapsiperheillä on mukava käydä vierailemassa.
Kievariin on tulossa kahvilamaista toimintaa sekä ruokatarjoilua. Aluksi Koskelainen tuo keittiöön Valkeisen kioskin grillimenunsa. Kesällä Koskelainen aikoo saada Kievarille jäätelökioskin ja rajata jäätelönsyöjille erillisen terassialueen, jossa ei ole anniskelua.
– Lapsille ja nuorille voisi kesällä järjestää myös toisinaan jonkinlaista ohjelmaa, kuten erilaisia esityksiä. Näiden tapahtumien yhteydessä anniskelua ei olisi ravintolassa ollenkaan.
Koskelainen suunnittelee lisäksi alkavansa vuokraamaan Kievaria erilaisten yksityistilaisuuksien järjestämistä varten. Ajatuksena on myös pitopalvelun pyöritys Kievarista käsin. Yrittäjän mukaan Kievarilla voidaan järjestää myös tansseja ja bändi-iltoja.
– Kaikkea on pakko kokeilla, kun yrittäjäksi hyppää tällaisena maailmanaikana, nauraa Koskelainen.
Koskelainen on yhdessä poikansa ja miehensä kanssa tehnyt Kievarin sisätiloihin remonttia alkuvuoden ajan. Baaritiskiä on muokattu tiiviimmäksi ja pienemmäksi, ja niin sanotun kabinettitilan suojaksi on rakennettu puoliseinä. Valaisimet on vaihdettu ja baaritiskiin asennettu led-nauhaa.
– Remonttia on tarkoitus jatkaa vielä. Katto maalataan mustaksi, joitain huonekaluja uusitaan ja sekä keittiötä että WC-tiloja rempataan, luettelee Koskelainen.
Kievari on kuitenkin jo nyt siinä kunnossa, että siellä voi viihdyttää vieraita. Siksi Koskelainen päättikin avata ovet uudistettuun Kievariin jo viime perjantaina, vaikka alun perin Kievari oli tarkoitus pitää suljettuna maaliskuuhun saakka.
– Paikalliset toivoivat kovasti, että Kievari saataisiin auki jo nyt. Avaaminen oli onneksi mahdollista, sillä kaikki ravintolatoimintaan tarvittavat lupadokumentitkin tulivat ennätysvauhdilla. Pidämme Kievaria nyt aluksi auki vain viikonloppuisin ja jatkamme siinä samalla remonttia pikku hiljaa.
Virallisemmat, päiväkahvittelujen merkeissä toteutettavat avajaiset yrittäjä aikoo järjestää todennäköisesti helmikuun puolella.
– Silloin viimeistään pääsevät käymään nekin asiakkaat, joita ilta-elämä ei niin innosta.