Kevään myötä uudet tuulet puhaltavat Haukiputaan Kirkkotiellä sijaitsevassa perinteikkäässä navettaravintolassa. Paikan uutena omistajana on aloittanut Restel-ketju ja paikan nimeksi on tullut Wanha Mestari Navetta.
Ravintola oli muutoksen takia pienen tovin suljettuna ja Haukiputaalla virisi jo huoli jatkosta. Nyt siihen on saatu varmistus, sillä ohjat on ottanut valtakunnallinen Restel-ketju, johon kuuluu myös Wanha Mestari ‑konseptin mukaisia gastropub-tyyppisiä ravintoloita. Konseptiin kuuluu monipuolinen ja laaja juomavalikoima ja hyvä ruoka.
Ravintolarakennuksen osti omistukseensa eteläsuomalainen kiinteistösijoitusfirma, jolta Restel on vuokrannut tilat. Restelillä on yli 200 ravintolaa ympäri Suomen.
Haukiputaalla Wanha Mestari Navetta ‑ravintolan toimintaa on ryhdytty kehittämään innolla ja uusin ideoin, mutta kuitenkin niin, että vanha tuttu historiallinen ja persoonallinen navettamiljöö säilyy. Henkilökunta on osin vanhaa tuttua, mutta myös uutta väkeä on palkattu, kertoo Haukiputaalla toiminnan alussa mukana oleva Restel ketjun Hemingway’s Rotuaarin ravintolapäällikkö Jenna-Mari Kohtalo.
– Vaikka kyseessä on valtakunnallinen iso ketju, toimipaikkoja kehitetään paikallisista lähtökohdista omannäköisiksi ja paikalliset perinteet huomioiden, luonnehtii Jenna-Mari Kohtalo.
Haukiputaalla Kirkkotie 6:ssa sijaitseva Restelin toimipaikka on ainut Oulun seudulla tällä hetkellä oleva Wanha Mestari ‑ravintola. Restel-ketjuun kuuluvat myös muun muassa Burger Kingit, Raxit, Helmisimpukat ja Heminways-ravintolat.
Ravintolapäällikkönä Wanha Mestari Navetta ‑ravintolassa Haukiputaalla on aloittanut espanjalaissyntyinen Carles Tolra Casanovas, joka on toiminut alalla yli parikymmentä vuotta muun muassa Rovaniemellä. Haukiputaalla hän on aloittanut työt innolla ja ihastelee ravintolana toimivaa vanhaa navettamiljöötä.
– Olen jo päässyt tutustumaan haukiputaalaisiin asiakkaisiin, jotka ovat kertoneet paikan historiasta ja Haukiputaasta. Myös minulta on kyselty paljon taustoistani ja Espanjasta. Ketkä taitavat, ovat tilanneet juomia espanjaksi, kertoi hyvin suomea taitava Casanovas.
Keittiöpäällikkönä on aloittanut Restel-taustaa omaava ja pitkän rantolakokemuksen omaava Vesa-Matti Ollila ja keittiössä kokkina jatkaa jo aiemmin paikan hyvään ruokatarjontaan vaikuttanut Niklas. Tarjoilijoina jatkavat myös ennestään tutut alan ammattilaiset Eleonoora Kallio ja Teemu Puruskainen.
Koko Wanhan Mestarin Navetan porukka pursuu intoa suunnitellessaan paikan tulevaa toimintaa. Jännitystä on ilmassa ja odotukset ovat korkealla. Paikan asiakasmäärä on myös lisääntynyt viikko viikolta paikan avauduttua maaliskuun alussa.
Paikan idyllinen miljöö on toiminut pohjana sekä ruokalistan että juomavalikoiman suunnittelussa. Pubin puolella juomavalikoima on laajentunut, tarjolla on uusia hanaoluita, erikoisoluita ja laaja drinkkivalikoima. Koko perheen ruokaravintolan ruokalistaa uudistetaan kevään mittaan, mutta sieltä löytyy jatkossakin paikan tavaramerkki ja suosituin annos Navetan pannu. Burgereita on listalla myös, niistä tilatuin on Rockaburger.Myös asiakkaiden toiveita kuullaan. Kevään myötä ruokalistalle suunnitellaan otettavan myös keveitä salaattiannoksia.
Ravintola ja keittiö ovat avoinna joka päivä ja aukioloaikoja on jatkettu entiseen verrattuna. Myöhempänä yölläkin on pubin puolella mahdollisuus tilata pubiruokaa naposteluun.
Tulevien tapahtumien suhteen on Wanhan Mestarin väellä roppa kaupalla suunnitelmia. Pubibingo jatkuu, suunnitelmissa on omia festareita, bändiesiintymisiä, tietokilpailuja ja tasting-tapahtumia. Pubin puolelle on tulossa iso screeni urheilukilpailujen seuraamista varten ja kisoja voi seurata myös tv:stä. Karaokea on aina mahdollisuus laulaa. Yläkerrassa olevaa kabinettia voi edelleen vuokrata kokoontumisiin ja tilaisuuksiin. Säiden lämpenemistä odotetaan innolla, jotta terassikausi voidaan aloittaa. Terassi avataan viimeistään vappuna.
• Wanha Mestari Navetta on avoinna maanantaina ja tiistaina kello 14–23, keskiviikosta lauantaihin 11–02 ja sunnuntaina 12–21. Keittiö on avoinna joka päivä kello 20.30 asti ja perjantaina ja lauantaina kello 21.30 saakka.