Jäälin Messin entisissä tiloissa avautui keskiviikkona uudistettu Jäälin Autogrilli. Yrittäjä Niko Leinonen kertoo, että Jäälin Autogrillin avaaminen tuntuu ikään kuin paluulta juurille. Hänen vanhempansa nimittäin pyörittivät Leinosen lapsuudessa legendaarista punaista grilli-kipsaa, jonka taakse nykyinen grillirakennus rakennettiin vuonna 2009.
– Pienellä punaisella kopilla pyörittelin ensimmäisiä irtokarkkipusseja varmaan viiden vanhana, ja siitä muutamaa vuotta myöhemmin siirryin keittiöhommiin, muistelee Leinonen hymyssä suin.
Pienen punaisen kopin jälkeen Leinonen oli Jäälin Messin puikoissa muutaman vuoden sen avaamisesta. Yrittäjän tausta grilliparilan äärellä on siis vakaa ja pitkä.
– Olin välillä pitkään muissa hommissa avartamassa maailmaani, mutta muutamat viime vuodet olen taas ollut grillin ääressä toisella paikkakunnalla. Nyt, kun tuli mahdollisuus hypätä jouhevasti takaisin töihin Jääliin ja samalla uudistaa grillin konseptia, niin eihän sitä voinut jättää käyttämättä, toteaa Leinonen.
Uudistuneella Jäälin Autogrillillä on tarjolla sekä perinteisiä grilliherkkuja jääliläisille tutun punakopin ajoilta että modernimpaa, street food ‑henkistä tarjottavaa. Ruokalistan Leinonen on suunnitellut yhdessä oman isänsä kanssa, ja hän vakuuttaa annosten olevan perinteiseen jääliläiseen tapaan reilun kokoisia ja maistuvia.
– Jääliläinen ja pitkäporilainen ovat listalta löytyviä klassikkoannoksia, joiden perään moni on huudellutkin. Annosten kokoa myös kasvatetaan, ja jos ne ennen ovat jonkun mielestä olleet isoja, niin nyt ne ovat vielä isompia, lupailee Leinonen.
Leinosen mukaan grillillä suositaan lähiruokaa, ja esimerkiksi naudanlihapihvit tulevat Viskaalilta ja sämpylöitä tuodaan lähialueen leipomoista.
– Sekä street food että lähiruoka ovat juuri nyt isoja trendejä, ja mielestäni hyviä sellaisia. Kun on kauan ollut alalla, niin uudenlaiset kokeilut ja annokset tuovat uutta särmää ja intoa tekemiseen.
Leinosen mukaan grillin ruokalista ei ole kiveen hakattu, vaan tarjolle tulee kuukausittain myös erikoisannoksia. Hän kertoo, että työntekijät saavat ideoida annoksia vapaasti, ja että myös asiakkaiden toiveita listan suhteen kuunnellaan.
– Jos olisi pakko valita oma suosikki listaltamme, niin aurajuuston ystävänä on pakko sanoa Aura Boss ‑burgeri. Boss-burgereiden listalta asiakkaalla on mahdollisuus valita burgeriin juuri omaan makuun sopivat täytteet, joten jokaiselle löytyy varmasti suosikkinsa, Leinonen kertoo.
Ruokalistan ja konseptin lisäksi myös grillin sisätilat ovat kokeneet pientä remonttia. Seinät ovat saaneet pintaan tuoretta maalia, ja keittiöön on tehty suuri parannus.
– Urakka ei ollut kovin iso. Tavoitteenamme oli luoda henkilökunnalle käytännölliset ja monipuoliset työtilat sekä asiakkaille viihtyisä ympäristö, Leinonen toteaa.
– Ajattelimme aluksi, että voitaisiin tehdä suurempikin remontti, mutta päädyimme tällä kertaa pitämään remontin maltillisena. Tulevaisuudessa rakennuksen ulkokuorelle voitaisiin tehdä jonkinlainen kohennus, jatkaa Leinonen.
Grillillä aloittaa myös uusia työntekijöitä. Leinonen kertoo, että hänen lisäkseen grilli työllistää tällä hetkellä neljä ihmistä.
– Olin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon saimme työhakemuksia grillille. Saimme kasaan aivan erinomaisen henkilökuntaporukan, kehaisee yrittäjä.
Leinonen kertoo, että Jäälin Autogrillillä palvellaan sisätilojen lisäksi kahdella autoluukulla. Tämän vuoksi mahdolliset koronarajoitukset eivät ole yritystoiminnan kannalta huolettaneet Leinosta kovinkaan paljoa, ja ravintolauudistusta on voitu tehdä kevein mielin.
– Havaintoni mukaan korona-aikana volyymi perinteisillä autogrilleillä tuntuu kasvaneen, ja ihmiset ovat jälleen löytäneet grilliruoan tykö.
Leinonen toivoo, että asiakkaat löytävät tiensä myös uudistetun Jäälin Autogrillin luokse pian.
– Mitä enemmän on asiakkaita, niin sitä enemmän itse nautin tekemisestä. Toivottavasti ihmiset tykästyvät siihen mitä teemme.
TUTUSTU RANTAPOHJAN TILAUSTARJOUKSIIN TÄSTÄ.