Keskustan valtuustoryhmän aloitteesta tehtiin syyskuussa valtuustoaloite, jossa toivottiin, että Oulun kaupunki selvittäisi ripeästi mahdollisuudet lisätä erityisesti nuorten mahdollisuuksia harrastaa frisbeegolfia. Kaupunginhallitus antoi aloitteeseen vastauksen, jossa todetaan, että kaupunki voi toimia hankkeiden mahdollistajana silloin, kun joltain alueelta löytyy aktiivisuutta radan suunnitteluun, toteuttamiseen ja ylläpitoon. Kaupunki voisi myös rajatussa määrin avustaa toimintaa muun muassa välinehankinnoissa.
Lyhyitä frisbeegolfratoja on periaatteessa eri alueille mahdollista toteuttaa koulujen tonteille, urheilualueille, puistoihin ja asemakaavojen ulkopuolisille alueille. Suunnitelman pohjalta tulee aina arvioida toiminnan soveltuvuus ja varmistaa kuntalaisten yleinen käyttö alueella ja toiminnan turvallisuus. Harrastajaryhmillä on todettu olevan hyvä osaaminen ratojen suunnitteluun, joten siitä syystä ei ole perusteltua ottaa suunnittelutehtävää kaupungille.
Vastauksen laatineet sivistys- ja kulttuuripalvelut ja yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut esittävät, että hallintokunnat yhteistyössä valmistelevat maankäytön periaatteet frisbeegolf-ratojen käyttöön luovutettavien alueiden osalta. Valmistelun jälkeen käydään vuoropuhelu lajin harrastajaryhmien kanssa ja sen jälkeen periaatteet tuodaan yhdyskuntalautakunnan hyväksyttäväksi.
Suurin osa nykyisistä frisbeegolf ‑radoista on toteutettu koulujen, asukasyhdistysten, harrastajien ja muiden yleishyödyllisten toimijoiden toimesta. Ratoja on toteutunut sekä yksityisessä omistuksessa olevalle maalle että kaupungin omistuksessa olevalle maalle. Tämä toteutusmalli on kaupungin mukaan omiaan lisäämään alueen toimijoiden yhteisöllisyyttä ja sekä harrastajien vastuullisuutta ratojen kunnosta ja ylläpidosta.
Kun yhdyskuntalauta on hyväksynyt maankäytön periaatteet, asiasta tiedotetaan laajasti harrastajille, asukasyhdistyksille, kouluille ja muille potentiaalisille toimijoille.