Kuivaniemen koulun 8. luokan valinnaisen kotitalouden ryhmä suunnitteli ja valmisti keväisen juhla-aterian. Sitä varten oppilaat sekä muokkasivat löytämiään reseptejä että keksivät niitä kokonaan itse. Alkupalana oli paistettuja perunoita ja salsa bravaa ja pääruokana broileri-parsapastaa ja vihreää salaattia rucolalla ja fetajuustolla. Aterian kruunasi keväinen sitrus-passion-juhlajuoma ja herkullinen valkosuklaa-marjatäytekakku.
Keväinen sitrus-passion-juhlajuoma
1,5 l Kivennäisvettä (maustamaton tai sitrus)
1 l Sitruuna-limemehua
5 passionhedelmää
Sokeria
1–2 sitruunaa tai limeä
Jääpaloja
Kaada isoon astiaan kivennäisvesi ja sitruuna-limemehu. Halkaise passionhedelmät ja kaiverra hedelmäliha lusikalla juoman joukkoon. Maista juomaa ja lisää sokeria tarvittaessa.
Pese ja viipaloi sitruuna/lime. Laita osa viipaleista juomaan kellumaan ja säästä osa juomalasien koristeluun. Lisää jääpalat juuri ennen tarjoilua.
Koristele juomalasit kostuttamalla lasin reuna ensin vedellä ja kasta se sitten sokeriin. Lisää reunalle sitruuna- tai limeviipale.
Valkosuklaa-marjatäytekakku
Sokerikakkupohja
Valkosuklaatäyte:
1 dl kuohukermaa 100 g vaniljarahkaa 65 g valkosuklaata 1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen. Laita jääkaappiin odottamaan.
Marjatäyte:
1 dl kuohukermaa 50 g vaniljarahkaa 100 g marjoja (esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita) 1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Soseuta marjat. (Jos käytät ulkolaisia marjoja, keitä niitä 5 minuuttia.) Sekoita marjasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan.
Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat esim. maidolla. Levitä ensimmäisen pohjan päälle valkosuklaatäyte. Lisää päälle seuraava pohja ja levitä marjatäyte sen päälle. Lopuksi laita viimeinen pohja kakun päälle. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Jos täytteitä jää yli, voit koristella kakun myös niillä.