Niin päästiin helmikuulle. Pahin pimeys on hellittänyt ja joulun jälkeisistä kovimmista kuntokuureista voi löysätä jo hitusen. Onneksi siis alkavat pullaviikot.
Jo tällä viikolla voidaan aloittaa runebergintortuilla. Niistä parhaita ovat tietysti äitini leipomat. Leipomon tätien ja setien leipomista pidän sellaisista, joiden kostuttamiseen ei ole käytetty punssia tai muutakaan tortun maun pilaavaa. Lieneekö tämänvuotisen Runebergin päivän alla ollut vain tavallista enemmän aikaa selailla lehtiä ja näpelöidä nettiä, vai onko nyt julkaistu tavallistakin enemmän erilaisia runebergintorttuohjeita. Kiinnostavin on tähän mennessä ollut Meillä kotona ‑blogin ohje, jossa runebergintorttu leivotaan britakakun tapaan marenkikuorrutteisena. Toisena kiinnostavuusasteikolla on tällä hetkellä Emma leipoo ‑blogista peräisin olevat Runebergin donitsitortut. Niissä torttujen väliin on ujutettu laskiaispullien tapaan kermavaahtoa.
Seuraavaksi katseen voikin jo kääntää laskiaispulliin, joita niitäkin voi leipoa monenlaisin eri muunnoksin. Yleisin muunnos – ja kiistanaihe niissä tietenkin on täyte. Hillo vai mantelimassa? Tänä vuonna laskiaissunnuntain kanssa samalle päivälle osuu toinen juhlapullahetki, ystävänpäivä. Eli jotain vaaleanpunaista ja sydämellistä on syytä leipoa. Näiden kaikkien mukavien pullapäivien ketjuun osuu myös nimipäiväni, lienee jonkinlaisen juhlanisun paikka sekin.
Mukavaa neljän seinän sisäistä, ilman ulkopuolisia ihmiskontakteja tehtävää ajanvietettä se on tuo reseptienkin silmäily, vaikkei mitään leipoisikaan, vaan tarttuisi kaupan tarjontaan. Näinä aikoina täytyy ajatella, että mennään vain pullasta pullaan. Hyvää leivonnaiskautta!